Monday, June 28, 2021

Izomat MTB Cup - Bedrichov XCO C1

 Käisin siis Tsehhis võistlemas, tegelikult oli rohkem nagu paus pikal autoreisil ja natuke tugevam treening, et nädal täitsa tühja ei läheks.

Kolmapäeva lõunal hakkasin liikuma üksi autoga Lavrast, sõitsin nii kaua kui suutsin, st kuskile Pranstusmaale, seal tegin väikse pausi, magasin juhiistmel 1,5h ja siis läks edasi. Eks väikeseid seiklusi oli GPS pärast ja rehvirõhu pärast, seega päris öösel jõudsin Tsehhi Janov nad Nisou linnakesse. Magasin kuni mul kell äratas, olin unustanud oma tavalise 8:30 äratuse peale. Noh mis siis ikka hakkasin päevaga pihta, käisin toidupoes ja helmete poes. Tegelikult kui ma võistluskalendrist võistlust otsisin, siis kaaluski kõik teised üle Tsehhi sellepärast, et seal oli klaashelmete pood, mida olen soovinud külastada ammu ammu, aga pole lihtsalt jõudnud teistel reisidel, sel korral oli pigem selle eesmärgiga siis reis. Peale lõunat tuli suur uni peale ja kui kell taaskord äratas, et rajale trenni minna, siis oli raske, keha oli nii raske ja vaid soovis puhata, kuid ajasin end püsti. 

Rada oli märg ja juurikaline, esimesel ringil tundsin, et olen täiesti äpu, eks reis oli kehas ja selline kange olla, kuid õnneks kolmandaks ringiks oli juba enamvähem ja sain rajalt ära tulla selle mõttega, et homme saan hakkama. (Video tuleb ka aga sellega annab natuke oodata, kui hiljem seda postitust vaadata, siis saab lingi, või end kirja panna minu youtube kanalile, siis tuleb ka uudis, et üleval)

Kuigi meie sõiduks oli ilmajaama teatel vihma , siis meie naised saime ilma vihmata sõita, rada oli ka rohkem kuivanud ja paremini sõidetav, samas laskumistel kui kellegi taga tulla, siis polnud midagi teha, kui nende tempos tulla ja ka mõned kohad olid kahjuks jala isegi kiiremad. Esimesel ringil kui oli palju sagimist, siis ühes kohas kus mina hüppasin üle kivi, tuldi maha, mina olin ka sunnitud tulema, kuna ei saa ju teistele peale hüpata, peale neid jooksusamme aga rattale hüpates, oli põlves suur valu, mõtlesin, et peangi pooleli jätma, kuna sellise põlvevaluga ma ei julge sõita, et mitte endale liiga teha, natuke mudisin põlve, et ehk jooksust valesti midagi läinud, ja õnneks andis tagasi valu, kuid olin siiski tagasihoidlikum mingi aja. Korralikult sai koguaeg positsooni eest võidelda, kahju jah et alati ei saanud laskumisi enda rütmis minna, 4 ringi lõpul (1 stardiring + 6 ringi) kahjuks kukkusin tõusunukil, kuna tõusul tuli kukkumine väga ootamatult (ühe juurika pärast), siis keha prantsatas kogu jõust maha, sealt kaotasin rütmi ja kohe ka 3-4 positsiooni, 5 ringil siis alguses toibusin ja teisel poolel juba hakkasin taaskord lähemale jõudma, kuid siis võeti 80% osas maha, kahju, et tegelikult see kukkumine ehk nõudis mitte vaid positsioone vaid ka üks ring vähem. Kuid üleüldiselt olin oma pingutusega rahul ja arvestades kogu autoreisi kurnatust, oli hea päev. Starti läksin ka joogipudel pilgeni täis, sest ega mul ju kedagi abitsoonis ei olnud, ehk täielik autonoomia. 

Korraldajad tegid ka live-striimi youtube´is, link siin , mind on näha meie stardis ja siis veel 4h18.30; 4h26.33.

Siis pesin ratta puhtaks ja sõitsin natuke peale, jõudsin veel auto ära pakkida ja riided vahetatud ja tuli suur padukas, vaesed mehed kes rajal olid. Mina siis natuke ootasin kui kergemaks läks ja hakkasin Eesti poole sõitma. Sõitsin jutti kaua jõudsin, Leedus kuskil oli peatus, 2h juhiistme `mugavat`voodit ja pärastlõunaks jõudsin koju. Kindlasti ei võtnud reisi kergekäeliselt, tean, et paljugi mis võib juhtuda ja alati kui väsinuna ärksus hakkas vajuma, meenutasin endale, et siin sõidab minu elu. Ei olnud kerge reis. Seega ka blogi saan alles nüüd üles.

Video rajast.






On Wednesday midday I started my trip alone from Lavra, I drove as long as I could, then slept in the drive´s seat for 1,5h hours and the drive continued. I had some small off tracks because of GPS and tire pressure, so I arrived to Janov nas Nisou late at night. I slept until the alarm went off, I had forgotten to take it off from 8:30. But well then I started the day, went to buy food and also to bead store. When I was looking for a race/break spot for the trip, then the Czech was the right one, because I had wanted to visit the bead factory for years now, never got around to do it, so it was this time. After lunch got so very sleepy and so slept until the alarm went off again, time to go check the track, it was so hard to get up, the body was really heavy, but I got up.

The track was wet and full of roots, on the first lap I felt horrible, so not controlling the bike, body was so stiff, but at least on the third lap I felt fine enough to go off the track with the feeling that I can manage the race next day. (I did the usual track video, but it will take time to upload, check this post later or subscribe to my youtube channel and get a notification).

Weather forecast had been rainy for our race, but we women got without and the track was drier and better rideable, but still when after someone at the descends, it was impossible to overtake and even some places were faster on foot unfortunately. First lap so many girls together we arrived at one stone where I jumped, so slow and some dismounted, so I had to also. After getting back on bike my knee had some terrible pain, I thought that this is it for the race, as with this strong knee pain, I had not the courage to continue. I massaged it and it got better, it had been some position on foot. Still for some time I took it carefully. All the race I had good fight for the position, but yeah not always on the downhills I got to go on my speed, at the end of 4th lap (1 start lap + 6 laps) I had hard crash on the rooty uphill, it shook me up and I lost my rhythm and 3-4 positions, 5th lap went to find rhythm again and started to approach some girls again, but then I was taken off by 80%, shame, so the crash not only took positions, but most probably my chance to do all the laps. But with the overall push I was content, considering the drive tiredness, it was a good day. I went to the start with the bottle full and had no one to assist me, so it was kind of autonomy for me. 

Organizers had done live-steam from the race, link is here, I am seen in the start and also at 4h18:30; 4h26:33.

Then I washed my bike, rode a little to recover, got to back the car and change clothes and it started to pour rain, pore men who were on the track. So I waited for the rain to ease off and then the drive continued until Estonia. I drove as long as I could, somewhere in Lithuania napped on the driver´s seat for 2h and afternoon arrived home. I never took the drive lightly, I know that many things can happen and every time when I felt that tiredness was starting to take away my alertness, I reminded myself that its my life on the line. It was not an easy trip. So thats why the delay also here. 

Video from the track.



No comments:

Post a Comment