Monday, May 20, 2024

XCO Super Cup - Tougues (Vila do Conde)

 Taaskord xco radadel, supercup karikasarja viimane etapp. Tougues on alati väga vahva sõita, rada on paljude üles-alla, kurve paremale-vasakule, hüppeid iga nurga taga, samas on ka füüsilisi tõuse. 

Teadsin, et väga sellist särtsu nagu vaja ei ole, peale ultramaratoni sai korralikult puhatud ja seega stardist minnes läksin kohe väga rahulikult, kuna tuli pikem 3-4minutiline tõus, siis otsustasin, et esimesel sirgel ei ole end vaja ribadeks tõmmata, jõudsin tõusuga kenasti kolmandale positsioonile, mitte isegi liiga kaugel esikahele, need aga läksid oma teed ja tagumised jäid ka oma sõitu tegema.

Tegin suhteliselt sellise treening/võistlustempos, kunagi ei ajanud sekundeid liialt taga laskumistel, kuna kerge viga sellisel suurte droppidega rajal võib kallilt maksta. Ja mina oma vasakut kätt pean veel hoidma, veel annab tunda, kui pean korralikult jõudu kasutama, kas siis lenksu hoidmisel või piduradamisel, aga ei mingit liiga karmi valu. 

Lõpetasin võistluse kolmandal eliitnaiste kohal ja supercupi arvestuses tulin kokkuvõttes teiseks!

Tänan sind lugemast ja kõike parimat!









H.Sancho
H.Sancho
H.Sancho

Once again on the XCO tracks, the final stage of the Supercup series. It's always great to ride in Tougues; the track has lots of ups and downs, right and left turns, and jumps at every corner, along with some physically demanding climbs.

I knew I didn't have the necessary spark, having rested well after the ultramarathon, so I started off very calmly. Since there was a longer 3-4 minute climb, I decided not to push myself too hard on the first straight. I managed to reach the third position by the end of the climb, not too far behind the top two, who went their way, while the others stayed behind.

I maintained a training/competition pace, never chasing seconds too aggressively on the descents, as a small mistake on such a track with big drops could cost dearly. I still need to take care of my left hand; it still hurts when I have to use a lot of strength, whether holding the handlebars or braking, but it's not too severe.

I finished the race in third place among elite women and came second overall in the Supercup standings! 

Thank you for reading and all the best!

UCI XCO C2 



No comments:

Post a Comment