Monday, May 1, 2023

Lousada XCO UCI C1

 Järjekordne xco Portugali karikasarja kuuluv sõit. Lousada rada on selline njah, ega väga ei hooldata rada, ehk kõik need võistlused, mis seal peetakse ainult lõhuvad rohkem rada, kuigi neil palju hooldada ei olegi vaja, vaid üks künkake, ülejäänud rada lookleb pargimoodi alal. Ehk ühele künkale on kombineeritud kolm lahtise kiviga tõusu ja kolm laskmist ja siis et km kokku saada, siis lookleb edasi-tagasi selle lähistel. 

Teadsin, et ei lähe võistlusele väga värskena, kuid eeldasin, et jõudu peaks veel jaguma, ehk et mul raskemad treeningnädalad käsil, treenimiseks peab ju ka aega leidma, mitte ainult võistlusteks. Laupäeval sain treeningul korra külje ka maha, ühes kurvis lihtsalt tähelepanu läks korraks rattale ja rada kohe tuletas meelde, et pinnas väga lahtine ja esiratas alt ära, paremale küljele, ehk automaatselt kaitsesin oma põlve, mis veel natuke annab tunda ja puutepinnaks said puus ja küünarnukk, mis sai kerge haava, mis hiljem lihtsalt puhastamist vajas. 

Esimese kategooria võistlus oli jälle natuke rohkem võistlejaid ligi meelitanud, mis on igati vahva, tegin oma sõitu, madistasin alguse poole kohtade pärast, hiljem loksus paika ja sai mitu ringi iseend tagant utsitada, nimelt ringe oli tervelt 7. Võitjale kaotust ei tulnud sugugi palju ja rahul enda pingutusega ja pulss näitas ka et suutsin veel pingutada. 

Nüüd taaskord treeninglainele ja tänan kõiki lugejaid ja kaasaelajaid!

(Pilt ei ole küll sellest võistluselt, kuid kõik hästi nagu pildilt näha, hetkel veel pole pilti eilsest)
(Photo is not from this race, but as seen all is good, not yet any photos from yesterday)

Another xco race that belongs to Portugal Cup series. Lousada track is kinda "nhae", it is not taken care of and all of the races that are made there just destroy the track and it is really broken, well the part on the hill, they have combined 3 climbs and 3 descends on a hill with loose rocks and then to get the km for the track the rest is zigzagging park kind of territory near the hill.

I knew I wont be going to the race fresh, but I expected to have some power left to give, I am on my building training blocks working towards the goals, not all just about racing. 

Saturday in practice I crashed on the right side, my attention for just a second went to the bike and track reminded that the loose ground is very unexpected and my front wheel went out, as my knee still is a weak point, so immediately I protected it, so I put my hip and elbow to touch the ground, elbow had a little scratch that just needed a clean up after. 

The first category race had invited some more racers, which is nice. I focused on my own race, first part fought for the position and then the latter part was mostly alone pushing myself, we had many laps, 7 in total. The loss for the winner wasnt that much and I was also liking my sensations for intensity and heart work showed I could still push until the end. 

Now once again to training zone, thank you for reading and cheering!



No comments:

Post a Comment