Monday, May 30, 2022

Portugal Cup XCO -Fundao UCI C1

Viimasest suurest nädalast olin taastunud, aga kehale oli suur pauk jälle uuesti kannatada, ehk et polnud veel päris võistlusvalmis. 
Reedel tuli suur kuumalaine, laupäeval seega varahommikul minema, et nii varakult kui võimalik rajale minna, avati see kell 10, ja võimalikult vähe kuuma kätte jääda. Rada on alati Fundaos lahe, ja sel korral meeldis isegi rohkem, need muudatused, mis olid eelmisest korrast, mil ma seal sõitsin, olid ainult rada veel nauditavamaks teinud. 
Natuke oli närvi ka sees nagu peab, aga samas ei teadnud üldse kuidas keha reageerib taaskord sellist pingutust saades.
Teine ring oli kõige hullem enesetunde poole pealt ja sealt edasi tundus, et saan korralikult pingutatud, ringiajad sellega päris kooskõlas ei ole. Mul oli ka väike probleem rajal, nimelt kui ma esimest joogipudelit haarasin ja ta pudelikorvi panin, siis vupsas ta seal minema, ma olin natuke segaduses, et kuidas nii, aga läinud ta oli. Kolmanda ringi alguses kui taaskord joogipudelit haarasin, vupsas see aga mul haaramisel käest, no on alles lugu, nii palava ilmaga ja ma ilma joogita. Õnneks kasutan hetkel Sis geele, mis on päris vedelad, et kurk päris ära ei kuivaks, siis mõlemal ringil sai neid geele sisse söödud ja õnneks teises joogipunktis, kus küll minul abilist ei olnud, siis paludes vett, ikka ulatati, need väikesed platsikpudelis veed, mida korraldaja poolt oli sinna toodud, et päris tilgatult ei sõitnud. Kui siis neljanda ringi alguses eriti ettevaatlikult pudeli haarasin ja alguses kohe korralikud sõõmud võtsin, et kuskile enne ära ei vupsaks, siis pudelikorvi pannes sain aru milles viga, pudelikorvi alumine osa, mis peaks põhja kinni hoidma, oli katki läinud, panin siis ettevaatlikult, natuke üles poole, et külgedelt kinni hoiaks ja lootsin, et raputamisega ära ei jookse. Viimase ringi pudel siiski vupsas laskumisel oma teed. Ehk et ei madistanud ma ainult Anaga, kes koguaeg kas eespool või natuke tagapool sõitis, vaid ka enda joogipudelitega. 
Pingutus oli korralik, et keha oli taastunud ja kannatas pingutuse, aga ei saanud nii hästi minna, kui ehk oleks tahtnud, kuna polnud valmis selliseks pingutuseks, lihtsalt ajaliselt polnud võimalik selliseid trenne veel teha, nagu oleks vaja olnud, et valmis olla.
Loomulikult peale sõitu ostsime mureleid kaasa, Fundao regioon, Gardunha mägi on tuntud oma mureli istanduste poolest ja praegune aeg just on see õige, mil nad valmis. 
Et päris kirssi tordil ei olnud sel nädalavahetusel, aga korralik võistlus ja hea koht ikka!
Aitäh kõigile!





From the last hard week of racing I was recovered, but not yet really ready for a race.

On Friday a heat wave arrived, so on Saturday I went as early as possible to be on the track as soon as it opened , so I would get at least as possible heat. The track in Fundao always has been cool, hard climbs, nice downhills, this year the changes they had made since I last raced there had made it even more fun to ride.

I was little nervous as needs to be, but also I was not sure how my body will react to this big suffering.

The second lap was the worse in sense of feeling, then after that it felt that I can push again, well the lap times don’t really show that, but well. I had a little problem as well during race, as I was getting my bottle in the beginning of the second lap and put it into the cage, it fell on the ground. I was confused, but it was lost. Then beginning of the third lap the bottle fell out of my hands while I was grabbing it, what a thing – escaping bottles! At least I am at the moment using Sis gels, so they are quite liquidy, so my throat didn’t go dusty, and on the second feed zone further on the track I could get a plastic water bottles to get some water, as Filipe was only in the first one, but people were kind enough to reach for me the water bottle when I asked. So I didn’t ride totally out of water. So when I very carefully took my bottle on the fourth lap and firstly drank as much as possible and put into cage, it almost went away, but I understood now, the cage bottom was damaged and it didn’t hold, so I put the bottle more up to be as much as possible with the side supports. On the last lap the bottle did escape again while going rough downhill. So I did not race only with Ana, who was always a little in front or little behind, but also with escaping drink bottles.

The effort was hard and I could manage it, so my body had recovered, but it didn’t maybe go as well as I could, as it lacked the sharpness, as I just hadn’t had time after recovery to make hard efforts as needed.

Of course we bought cherries from Fundao, the region Gardunha and Fundao is very famous for the cherries plantations, and right now is exactly the time they mature.

So the race wasn’t exactly a cherry on the cake, but it was a good race and a good result!

Thank you everyone!



No comments:

Post a Comment