Monday, June 7, 2021

Portugali enduro karikasarja 2. etapp - Cadafaz

 Jupiii, esimene võit ka sel aastal taskus! 

Tuli see väga palaval päeval või no õigemini kogu nädalavahetus oli palav. Garmin väitis, et keskmine temperatuur oli 33 ja maksimaalne päikese käes 45, kusjuures meil seal mäe otsas polnud varju ka kuhu ennast peita enne lõike, aga ma ikka proovisin mingi põõsakese leida või lihtsalt kiivrit pea kohal hoida, aga jah kogu davaariga, mis meil endurot sõites seljas, ei olnud kerge. 

Kuna kuiv on olnud kaua ja palavusest ei olnud väga palju niiskust pinnases, siis radadel oli kohti, mis olid väga raskesti juhitavad, ehk pidamist ei olnud. Cadafaz on alati raske, isegi sel aastal kui vaid 3 lõiku programmis, siis need olid rasked, nii tehnilised kui ka füüsilised. 

Trennipäeval sain küüti sõpradelt, ehk saime kiiresti tehtud kõik rajad kaks korda, ja Nuno valib liine väga hästi, sain nii mõnegi hea idee. Pärastlõunal sai puhata ja videoid veel üle vaadata ja tähtsamad kohad meelde jätta.

Võistlusel esimene lõik tuli välja hästi, tundus, et ehk kergemalt kui trennis, aga ei tea, võib olla lihtsalt ei proovinud väga kiire olla, seal ülemises osas oli kerge jamaga hakkama saada, pidin seal veel ühest seenior naisest mööda saama, mis peaaegu oleks meie külakuhjaga lõppenud, korra ka jäin nullist kivitaha seisma, aga samas ei mingeid väga suuri apse. Aega hiljem nähes, tean et sellisel rajalõigul on mul veel palju areneda.

Teisel lõigul oli ka paar viperdust, nagu äkki oli suur kivi keset valli, kus mu liin läks, üks kurv läks natuke liiga paljuks ja metsa sisenedes lõpuosas oleks peaaegu valele poolele keeranud, kuna nähtavus metsa sisenedes minimaalne ja mälus oli teine koht. Samas läks ülikenasti negatiivse kaldega sissepööre väikesele tõusule, kus võinuks väga palju kaotada. 

Kolmandal lõigul paar liivast kurvi pidurdas hood rohkem kui oleks võinud, kuid tehnilised osad kivistel lõikudel kenasti ja andsin pedaali nii kuis sain, kuna väsimus kõigil kehas ja minu jaoks oli see suurim eelis. 

Nagu ikka aegu ei teadnud, natuke kontrollisin teise lõigu lõpus, ehk vaatasin oma kellalt palju aega läks et jägmised kohale jõudsid.

Väga hea meel võidu üle ja samuti on see hea karikasarja üldarvestuse mõttes, hetkel siis liider, järgmised etapid annavad nüüd oodata kuni oktoobrini. 

Aitäh kõigile ja tervitan!

Treening video /Link to training video










Yepiii, first victory of the season is in the bag!

And it came on a very hot day, well the all weekend was hot. My Garmin registered average 33 degrees and max 45 in the sun, and on the top of the mountains before stages we did not have a lot of shade, I did my best to hide, but either way with all the gear on, it’s not easy.

As it has been dry for a while and not a lot of moisture in the ground, so there were parts of tracks that were so hard to control, no traction. Cadafaz is always hard, even this year with only 3 stages, it’s hard, physical and technical tracks.

On training day I got transport from friends, and so we were fast doing the stages twice. And I liked how Nuno chose lines, got some good ideas. Afternoon then went by resting and watching the videos over, and remembering the important parts.

On the race day, first stage went well, it seemed easier than on training, but maybe it was because I took it secure and not pushed it too much, it was so easy to make mistakes, and on the hard part got the stress of passing a senior women, almost would have taken both down, one time stopped to zero behind a rock, but nothing major went wrong. Afterwards seeing times I know on that type of section I have place to improve a lot.

Second stage couple of small mistakes, well and some stones appearing suddenly on the sandy line I had to take and sandy turn that went too long. Oh and entering the forest in the down part, saved it somehow, entered the forest thinking I need to turn left and it was right turn, so that was scary. But well one critical section went super, riding in off-camber to a small climb, extra smooth and clean.

Third stage couple sandy corner mistakes, but the rocky and technical parts were clean and fast. And I pedaled as hell when the opportunity came, as the tiredness kicked in on all, I knew this is my strength.

As always did not really know the times, controlled a bit in the finish of second, checked when the others were arriving.

Super glad to take the win and good for the overall standing as well, at the moment I’m the leader, the next events we need to wait until October.

Thanks to all and cheers!



No comments:

Post a Comment