Monday, March 15, 2021

GP Cidade Valladolid XCO

 Ega enne ei uskunud kui kohal olin, samas piiriületus sinna läks väga kergesti, lihtsalt vaadati dokumendid üle ja ehk võib olla andmebaasist, et kas haiged või mitte. 

Mõned aastad tagasi sõitsin Valladolidis, rada mäletasin ähmaselt. Sel korral oli pinnas väga libe, ehk et selline peenike kruus, mis on kõvasti kokku pakitud aga peal on selline kirme kruusapuru. 

Alguses läks selliselt laugelt sinkavonka suurema kruusapuru peal, stardist sain nii ja naa minema, aga seal laugel tekkis võimalus ühelt küljelt, et minna täitsa ette, Janika tuulde, ega ma siis ära ei ütelnud, selline imelik tunne oli, et miks keegi seda ei tee. Siis kui singel lähemale tuli, siis juba läks närvilisemaks ja kaotasin kohti ja kui siis päris ronima hakkas, siis jäin veel osadest ilma. Aga sel hetkel ei suutnud kaasa minna. Peale veel ühte üles alla, möödus minust Mari-Liis ja selleks hetkeks olin hingamise kätte saanud ja suutsin kaasa minna, veel oli pundis MMR tüdruk, kuni uue ringi alguse esimese järsu mäeni sõitsime nii, siis vaatasin, et Mari-Liis jätab natuke hispaanlannaga vahet, aga ma tundsin, et suudan minna ja nii me läksime selle MMR tüdrukuga, kolmanda, neljanda ringi peal madistasime temaga ja veel ühe hispaanlannaga, kes tagant tuli, kuid sain uuesti maha jäetud ja MMR tüdruk sai minu maha raputatud. Viis ringi korralikku madistamist. 

Olin päris ebakindel sellisel pinnasel, paaril korral ikka oli napp päästmine, et ratast alt ei libiseks. Viimase ringi viimasel hästi järsul tõusul tuli ka jalg maha panna, ei suutnud pääst ratta ringi käimisest.

Olen need viimased paar kuud ikka korralikult tagasi teha proovinud, ehk et see hooaeg e-rattal võttis võimsust ära, aga hea on näha üle pika aja (mõned aastad tundusid et seisan paigal) enda progressi ja see annab nii minule kui treenerile ja minule kui sportlasele head innustust ja kindlamat meelt. 

Järgmiseks võistluseks Hispaanias oleme ka juba kirjas. Vahepeal saab mõned head trennid veel tehtud ja muidugi parim trenn on võistlus, ehk kuigi protokollis ei pruugi tunduda, et mis koht see 17 ikka oli, siis täiesti rahul enda esimese võistlusega, kuna koht oleneb palju teistest, enda esinemisega olen rahul.

Aitäh ja järgmise korrani!







I didnt believe it until we arrived, althought the border control was way easier than said, just checked the id-cards and maybe from database of sick people.

Some years ago I raced in Valladolid, but I had blur notion of the track. This time the ground was slippy, like the hard backed white gravel has a layer of small gravel on it.

From start it climbed up not steep for some hairpin turns, from start I got away soso from the 3 row and then on the easy climb I had the opportunity to go straight to he front and take Janika wheel, well I didnt say no, I had this funny feeling, like why noone made this. When the single track got closer more it got more nervous in the back and lost some positions and when it turned steep lost some more, just couldnt go. After one more up and down Mari-Liis passed me and by that point I had my breath again and went with her, also teamed  up with one MMR girl and so we raced until the next lap, the first climb when it started to incline, I saw that Mari-Liis is givin space to the Spanish, but I felt I can go with her, so I went to take her wheel, on third and fourth lap with that MMR girl and one more Spanish we had some good fights, and never really died during those 5 laps.

I was quite unsecure on the ground and few times really saved me from sliding on the ground. And last lap steepest part I had to walk, just didnt find the traction and power balance.

The last few months have been like making up, for the year spent on e-bike, it did take out some power from the legs, so its nice to see some progress (few years I felt like standing still) and this gives a good kick and steady mind for me as a coach and an athlete to keep on this track.

For the next race in Spain we are already registred. Some few more good trainings and of course the best training was race, althought the place in the results may not be fancy at all, 17, but I am very good with my performance and the place is also depended of the others, but my side, all is well.

Thanks and until the next time!



No comments:

Post a Comment