Monday, June 4, 2018

XCO Ribeira de Pena UCI C2

Paar aastat tagasi toimus seal Portugali karikasarja etapp ja teadsin, et rada on seal lahe, looduslikult kivine, vaid paar ehitatud kohta, mitte ülitehniline, aga selline sujuv ja voolav kui kiiresti sõita, nende kivide ja puude vahel, Ka üles mäge kivine, samas mitte väga järsk, no täpselt selline rada, mida sõidad ja on huvitav ja tore.
Laupäeval rada sõites oli naeratus suul ja ka enesetunne hea, kuigi ehk natuke seljavalu varjutas olemist.
Tegemist oli üksiku sõiduga, kuhu tiimiga ei läinud, need kes tahtsid sõitsid. Seega oli mõnus rahulik laupäeva pärastlõuna, kus ei tundunudki et oleks võistlus järgmine päev.
Kui laupäeval oli kena ilm, siis pühapäeval oli seenevihmane ja jahe, juuni kohta ikka tõesti jahe, 13 kraadi kandis. Võistluspaika jõudes oli ka programmis muudatus toimunud, arst kes pidi kohal olema, ei saanud eriolukorra tõttu tulla ja toodi teine kohale, kuid see tähendas tunniajalist võistluse edasilükkamist, ilma arsti kohalolekuta starte ei anta.
Keskpäeval saime siis rajale, esimese ringi viiest sõitsime Joanaga koos, alguses tema ees, siis mina, tundsin et sellisel rajal tahan oma sõidusujuvusega seal rajal sõita ja kiirendasin enne ühte laskumist, et oma trajektoore sõita täpselt nii kiiresti kui mina soovin. Teisel ringil sain väikse vahe sisse ja nii see vaikselt iga ringiga suurenes. Super on sellisel rajal sõita, päris valusalt andis selg tunda, kuid surusin selle valu maha ja andsin jalgadele tuld ja nautisin rada.
Jeppiiii seega juba kolmas nädalavahetus kõrgemail poodiumi kohal, õnnelik!
Aitäh Filipele, kes mind rajal jootis ja ergutas, ja kõigile teile, kes te minu tegemisi toetate ja jälgite :)

P.s kui eelmine nädal läks dopingukontroll kiiresti, siis seekord ootasin 2h et 90ml uriini kätte saada, õnneks oli ootesaalis vaade aknast rajale ja vähemalt väga igav ei olnud, aga samas tüütu. Aga no vähemalt enne meeste võistluse lõppu sain ikka tehtud.














Few years back there had been Portuguese Cup in Ribeira de Pena, so I knew that track is fun there, naturally rocky, few built parts, but not too technical, but that kind of smooth and flowy when you ride fast between the rocks and trees. Also uphills rocky, but no too steep, exactly that kind of track which is interesting and fun to ride.
Saturday riding on track there was smile on my face and felt good, maybe a bit my backpain was laying a shadow on the feeling.
It was a separate race which the team didnt go, everyone who wanted went. So I had a very nice and relaxing Saturday afternoon, didnt really feel like there was a race the next day.
Saturday had been nice and sunny, Sunday was light rain and cool, for June way too cool, around 13 degrees. Arriving to the race place and there was a change in the program, the doctor who had been signed to be there had emergency situation and they had to bring another, which met for us 1h delay in the program, as there was no race without a doctor´s presents.
Midday we got underway, first lap I rode with Joana, first behind and then I sprinted to get ahead and have my flow and speed on the track and go my lines as I wanted them. In the second lap out of five, I got a little gap that which each lap started to grow a bit. Its so nice to ride on a track like that, my back hurt quite a bit, but I forget about it and enjoy riding.
Wuhuuu already third weekend in a row I am standing on top of the podium, happy!
Thanks to Filipe for giving me bottles and cheering for me, also everyone else who is supporting and cheering for me :)

p.s if last weekend it was fast in the anti-doping control, then this time I took 2h to make 90ml pee, luckily the waiting room had window to the track, so it was not too boring, but still annoying. But at least I got out from there before men finished their race.


2 comments: