Monday, June 23, 2014

Taça de Portugal XCO - Belas, UCI C2

Nädalavahetusel toimus Portugali xco karikasarja neljas etapp, kaks on veel ees ootamas, jätkan karikasarja liidrina! :)
Laupäeval Belases rajaga tutvudes oli ilm kuiv ja päikeseline. Raja esimeses pooles oli järske tõuse ja tehnilisi laskumisi. Ühel laskumisel oli kaks võimalust, kas otse pikast järsakust alla, isegi kuiva ilmaga oli raskusi enne lõpukurvi hoo vähendamisega, või sik-sakina alla. Põhimõtteliselt oli laskumine ´istudes´ tagarattal ja pidurid põhjas. Sealt läksin võistluse ajal esimesel ringil alla, kuid kui hakkas rohkem sadama, ei võtnud riski ja läksin teisest võimalusest, sik-sak laskumisest alla. Teine pool rajast oli üpris lauge kurvitamine mäenõlval lagedal niidul, mõnede kividega.
Pühapäeval võistluspaika saabudes korra piilus päike pilve tagant, jõudsin veel mõelda, et päike võtab küll kuumalt, kuid siis tulid pilved peale ja hakkas tibutama. Stardist sain hästi minema, peale asfaldi stardiringi võtsin Barbosa käest juhtimise üle ja jõudsin singliteni peale tõusu esimesena. Raja teises pooles läks brasiillanna oma teed, tema tempoga ma kaasa ei jõudnud minna. Esimese ringi lõpus möödus ka Lucia minust. Alates teisest ringist hakkas aina tugevamalt sadama, pinnas muutus saviseks ja libedaks. Mida ring edasi seda rohkem tekkis jooksulõike, isegi raja teises pooles, kus muidu ei olnud justkui midagi, siis nüüd savisel libedal rajal olid kõik kurvid ja kivid väga libedad. Kui teisel ringil ei olnud Lucia väga vaateulatuses, siis kolmandal hakkasin teda taas nägema, neljandal jõudsin järgi ja viiendal sõitsin/jooksin eest. Nautisin võistluspinget, seda tunnet, kus tean, et pean andma endast kõik, et säilitada teist kohta, kuid samas teades, et sellisel libedal rajal on nii kerge teha vigu ja kaotada aega. Finishisse jõudes olin oma sõiduga väga rahul!
Aitäh kõigile kaasaelajatele ja toetajatele!:)




This weekend Belas hosted the fourth Portugal xco cup, two are left, I continue to lead the cup! :)
On Saturday training the weather was dry and sunny. The first part of the track had some steep climbs and technical downhills. One downhill had two options, straight down of one very steep hill, even with dry ground it was very hard to get speed low for the corner in the end, or zig-zag down next to it. Straight down was ´sitting´ on the back wheel with brakes full on. In race in the first lap I went straight down, but when it started to rain more, I felt more secure to take the zig-zag option. The second part of the course was quite plain twist and turns on open field with some stones.
Arriving to the race place on Sunday the sun game out for few minutes and I felt that sun takes quite hot, but then the clouds arrived and it started to slightly rain.
I had good start after the start loop on paved road I took the lead from Barbosa and up the climb and got into the single tracks first. On the second part of the track the Brazilian girl went past and I could not take her pace, also Lucia past me in the end of the first lap. From the second lap it started to rain more heavy, the ground was like clay and slippy. With every lap there were more running sections and even the second part of the track, where in dry conditions was nothing tricky, then now with clay slippy the corners and stones were all tricky. If on second lap Lucia was not often in sight, then on the third I started to see her more, on fourth I caught her and on fifth rode/ran away from her. I enjoyed the race tension, the feeling that I need to give all from me to stay on my second place, but knowing also that on this slippy course mistakes are easy to come and could lose time. Arriving to finish I was very happy with my race!
Thank you for cheering and supporting! :)


4 comments:

  1. Väga tubli tulemus, protokolli järgi võiks arvata, et Lucia jäi kaugele. Kohalikud ei ole muda ja libedusega nii kindlad kui kuival rajal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Tundub, et seekord olin mina jah kindlam:)

      Delete