Sunday, June 15, 2014

Open de Espana - Aguilar de Campoo, UCI 2.cat

Võistlusest kõigepealt.
Ilm ei olnud kuum, see oli mu kõige suurem tujutõstja! Olime ka merepinnast palju kõrgemal ja paisjärv oli kohe kõrval, kust tuli mõnus tuuleiil.
Rada ei olnud tehniline, kuid profiililt oli täitsa xco, et järsud nukid, mitte liiga pikad, ehk 2-3 minutit olid pikimad. Selline rada, mis minule istub, tehnilist oleks võinud olla rohkemat, kuid arvestades minu nädalat, olin rahul. Üks nõks oli ohtlik, mille alati ettevaatusega läbisin.
Meil oli sõita 4 ringi, esimesse kurvi sain esimesena, ringi keskel olime kolmekesi, ühel pikemal tõusul lasi Lucia Annaga vahe sisse ja mul ei olnud muud teha kui oodata, millal tõus lõppeb ja rada laiemaks läheb, siis möödusin Luciast, sealt peale sõitsin nende kahe vahel, ehk teisel possal esimese ringi lõpust kuni finishisse. Kõik klappis, palavus ei pärssinud pingutamist ja tunne oli hea. Olen enda tunde ja võistlusega rahul!:)

Taaskord sõitsin Hispaaniasse üksi, seekord oli poolteist tundi rohkem, ehk seal 5,5 tunni kanti jäi autosõit. Alustasin laupäeval päris vara, et enne 14 kohal olla, siis lõppes numbritevõtt. Kaotasin ju ajas ka tunni. Siis rajal kaks tutvumisringi. Kohale jõudes üllatas mind sealne loodus, kaunis! Mõtlesin veel hotelli jõudes, et teen väikse jalutuskäigu sealses linnas, kuid olin nii väsinud, et hoopis magasin õhtusöögini ja peale seda uuesti magama. Õigesti tegin, kuna pühapäeva hommikul tundsin puhanuna ja vaim oli ka valmis.
Ise olen ürpis sini-rohe-kollase kirju. Kolmapäeval kukkusin maastikuratta trennis päris kõvasti. Neljapäeval õnneks oli puhkepäev, reedel käisin maanteel, siis veel oli väga ebamugav kui rappuval teel sõitsin, laupäeval rajal oli veel natuke ebamugav, kuid teadsin et võistlusel on adrenaliin üleval, et ei tunne ebamugavust ega valu, kuid ettevaatlikum olin küll.
Peale finishit sain üle pika aja jälle potsikusse pissida, olin kutsutud antidopingu kontrolli. Nagu ikka läks aega enne kui pissihäda peale tuli, kui ka tuli, siis võttis ikka aega, et see 100 ml täis saada, ise mõtlesin samal ajal, et kindel on see, et kui sealt lahkun, siis esimene asi on vetsu minna, nii ka muidugi oli!
Peale poodiumit jälle autosse ja tagasi, oeh küll oleks tore püsikiirushoidiku ja konditsioneeriga :D kuid jõudsin kenasti tagasi koju.









First about the race.
The day was not hot, this made me cheer up the most! We were quite high also and from lake there was a nice breeze.
The track was not technical, but from profile nice xco, steep climbs, not too long, maybe 2-3 minutes the longest. The course suited me, it could have been more technical, but considering my week, I was content. One spot was dangerous, but I was extra cautious there.
We had four laps, I got first into the first corner, in the middle of the lap we were three together, on one longer climb Lucia gave gap to Anna, and I had nothing to do but wait until the end of climb where it got wider and I passed her. From then on I rode in the second position until the end. All was fine, the heat did not effect my ride and I felt good. I am happy with my feelings and the race! :)

Once again I drove to Spain alone, this time it was little bit more, so about 5,5 h drive. I started quite early on Saturday to arrive before 14, as then ended the number giving. And I lost one hour in time zone. Then two laps on course. I was surprised by the nature there, so beautiful! When I arrived hotel I thought I will go for a walk in the small village, but I was so tired and slept until dinner and after that again. And I made right, as I felt fresh and ready to race on Sunday morning.
I am quite blue-green-yellow looking. I fell quite hard in mtb training on Wednesday. On Thursday I had rest day, on Friday went on the road, but felt bad and uncomfortable on shaky ground, Saturday on course just little uncomfortable, but I knew on Sunday I will have adrenaline in my body and wont feel pain or uncomfortable, but I was more cautious.
After finish I got to pee into a cup, I was chosen for antidoping control. As usual it took some time until I felt I could pee and then it took some time to fill the 100 ml, in the same time I was thinking that for sure the first thing when I finish here I will need to find a toilet, and so it was!
After podium once again into the car and drive back, oeh if I could have cruise control and air conditioner :D but anyway I made it home safe.


3 comments:

  1. It's good you have recovered so early from the crash. How did it happen?
    Jiri

    ReplyDelete
  2. Well rain had washed off the gravel and there were only rocks rocks rocks, and then i made a front flip but did not land on the wheels:D..now i can joke, but it wasnt funny when it happend..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kunagi, kui front-flip BMX-i tuli kirjeldati seda kui trikki, mille tegemine ei sarnane ühegi teisega. St. kui Sa selle puhtalt ära teed siis võid edukalt ka BMX-is võistelda. :)

      Delete