Monday, July 22, 2013

Kaksteist päeva Eestis!

Natuke ka niisama juttu.
Algas mu reis muigama panevalt juba Porto lennujaamas. Varahommikune aeg silm veel unel läbisin käsipagasi turvakontrolli, sealne töötaja küsib, et kust ma pärit olen, ütlen et Eestist, siis tavapärane rutiin, et ega mul vedelikke kaasas ei ole ja elektroonika palus välja võtta, ning hiljem soovis head reisi: ´have a nice flight miss Estonia´. Hehe loomulikult tuli muie näole :)
Eestis liikumiseks sain endale auto istumise alla, aitäh Harrile selle korraldamise eest. Seega sain kenasti sugulastel külas käia ja samuti võistluspaikadesse ilma muredeta.
Müts maha dh meistrikate rajategijatele, oli ikka vaeva nähtud, et inimesed saaksid nautida dh sõitu ja seda siis Eesti oludes, kus ei ole just liiga palju mägesid. Kiviõlisse sõites peaaegu naersin kõva häälega, kui mõtlesin, et kui keegi mägisemast kohast tuleks ja sõidaks sama teed ja teaks, et läheb dh sõitma, ainult sile-sile-sile maa autoaknast vastu vaatamas.
Nende päevade jooksul tajusin nii ratturina kui ka autojuhina liikluses, et Eestis on juhid ebaviisakad, kuigi siin lõunapool võivad nad olla temperamentsemad, siis palju viisakamad. See tõdemus ei teinud just head meelt. Vähemalt püüdsin ise ikka olla.
Tore oli näha perekonda ja tuttavaid, kallid teile ;)
Tagasireis sujus hästi, esimest korda sain lennuki varuväljapääsu kaudu väljuda, kuid see vist oligi nii plaanitud, et midagi katki ei olnud. Ja siin ei olegi nii palav nagu siis kui ma siit lahkusin!

Kaksteist päeva Eestis ja kaks ilusat medalit :)



Twelve days in Estonia!
A bit of non-race talk.
My travel started funny already in Porto airport. Early morning flight, still very sleepy going to the hand luggage check, worker there asked where I am from, I say Estonia, then the normal routine, asking about liquids and electronics and after wished me a nice flight : ´have a nice flight miss Estonia´. Haha of course it made me smile :)
To travel around Estonia I got a car, thanks to Harri to organizing it. So I got to visit family and go to races as I needed.
I need to say big well done to dh track builders, they had worked a lot to make a fun tracks to ride on in Estonian conditions, were we dont have mountains. Although driving to Kiviõli almost made me laugh aloud, I was thinking if anybody from a hillier place would drive there and think that we are going for dh race only flat-flat-flat scenery looking outside.
During the days there I felt as a rider and a driver that the drivers in Estonia are so much impolite, here in south they can be more temperamental, but much more polite. That observation did not make me happy, but at least I tried to be better.
It was very nice to see family and friends, hugs to all ;)
Flight back went well, first time to exit an airplane through emergency exit, but I guess it was planned that way, no emergency. And here its not as hot as when I left!


Twelve days in Estonia and two beautiful medals :)

2 comments:

  1. HI Maaris,

    keep thinknig positiv till the end of the season, there is still a chance to win the overall xco classification with the help of destiny!
    hugs
    Marc

    ReplyDelete