Monday, April 19, 2021

Portugali XCO karikasarja 1.etapp - Melgaço UCI C2

 Polnud varem kunagi Melgaço rajal sõitnud, väga hea rada. Loodus seal ilma eukalüptita, ehk nagu loodus olema peab. Peamine männimets, rada looduslikult hästi kivine, palju liine rajal, isegi nii, et trennis sõidetud liinidest ma mõned vahetasin poole võistluse pealt uuteks, kiiremateks. 

Peale Arnedo võistlust kõik super sujuvalt ei läinud, sain arstide vahet käia, naba tegi trikke, sain antibiootikume süüa, ultrahelis käia ja üldarst tahtis kohe lauale ka saata, seega kirurgi vastuvõtule läksin natuke südame puperdades, et kas tõesti, kuid kirurg kohe esimese lausena rahustas maha, et tema sama diagnoosi ei pane hetkel, mis üldarst, ja määras välispidise kuuri ning kuu pärast vaatame ultrahelis üle, mis seis on. 

Võistluspäeval oli kõik normis, tagant järgi vaadates tõden, et sel päeval oli kõik nii nagu pidi ja tegin oma parima tulemuse hetke vormist. Tunne oli hea, magatud sai hästi, söök/jook oli nii enne kui kestel tiptop, pingutus oli maksimaalne ja kuna tõelist meeldis rada, siis andis veel rohkem positiivset tunnet. 

Tean ,et seda teemat nii avalikult ei puudutata, aga ma räägin. See siis puudutab naisi ja menstruatsiooni, veelkord sai tõestust, et inimkeha on suurepärane masin ja teab, mis tal vaja. Nimelt minul pidi ajaliselt algama verekaotus reedel, aga kuna keha tunnetas läbi siis närvide ja pinge (eeldan), siis algas alles peale võistlust õhtul, kui oli pingelangus. Ehk et keha reguleerib ise, ilma et peaks pillidega keha manipuleerima. Tegelikult on päris huvitav see teema, kui on mingi uurimustöö sellest tehtud, et kui keegi teab, siis võib mulle viite saata. Või kui keegi midagi sellist uurib, siis heameelega tahaks sellest rohkem teada. 

Video ka üleval, kliki SIIN. Vabandan, nii nagu P-E Rummo esimese vasika luuletuses, ei taha minna aia taha, siis seda ta siiski läks. Järgmiseks korraks on vigadest õpitud ja kaamera rohkem ette vaatav (esimest korda kasutasin GoPro rindkererakmel).














I have not been to Melgaço before and the track is awesome there! Nature is without eucalypt there so real nature as it should be. Mostly pine tree forest and naturally rocky, so many lines on the track, so many that from training I altered some during race that felt faster. 

After Arnedo race not all went smoothly, I got to visit doctors, my navel plays tricks, I got to eat some antibiotics, went to ultrasound and general doctor already wanted to send me to the table. So I was anxious arriving to the surgeon appointment, but the first thing he said was to calm and he had a different opinion, prescribed me on skin treatment and after a month a new ultrasound to see how it is.

On the race day all was on point, looking back I know that on that day all was as it should be and I did my best result from my present fitness. I had a good feeling , I slept well, eating and drinking before and during were on point, maximal effort and as I liked a lot the track that added extra positive emotions.

I know this is not not discussed very much openly, but well I want to touch the subject. Concerns women and menstruation , once again I got the proof that human body is very clever machine and knows what it needs. From the timing I should have started losing blood on Friday, but body sensed through nerves and stress (I guess) that its not a good idea and it only started Sunday evening with the calm down. So the body regulates itself, no need to manipulate with pills. I find it very fascinating topic and would like to read about it more, if anyones knows researches about it, please send a information, or knows someone that does study this topic, I would be also interested to know. 

Video of the training also up, click HERE. I am sorry for the angle of the camera, first time to use it on the chest, next time will be modified. 



No comments:

Post a Comment