Monday, April 15, 2019

Portugal Cup #2 XCM - Mortagua

Sel nädalavahetusel siis maratoni sõidus. Kuna mul midagi muud ees ei olnud  (minu tiim maratone ei sõida) ja Mortagua vaid üle mäe siit, läksin koos Filipega Portugali maratonisarja sõitma, Greete jõudis ka minu juurde eelmisel nädalal ja mahutasime ka tema auto peale.
Kuigi ilm oli nädala sees vahepeal juba natuke päikest näidanud, siis nädalavahetus oli vihmane ja hetkel jätkub sadu. Aga soojem kui eelmine nädal.
Rada olin ma varem käinud sõitmas, teadsin et tuleb tore ja paljude singlitega sõit. Aga eeldasin, et endal on parem enesetunne, kuidagi selline "kinnine" tunne oli, et koguaeg pidin pressima, sellist head tunnet sõidus ei olnud, alguses mõtlesin, et ehk keskpaiku tuleb, aga no keskpaigas kui ikka ei olnud, ei hakanud juba lõpu peale lootma.
Halva stardi sain ka, kuna linna vahel sai vahepeal lõigata osasid kurve, siis kahjuks minul ei õnnestunud, rahvamassi sees, läksin seal kus olin. Minu kandis oli ka suur ummik kui peale 15km keeras rada singlile, ikka korralikud minutid sai seal ummikus seista, Garmin näitab minu liikumis koguajaks 3tundi56minutit. Greetet ma ei olnud näinud juba nendest linnas kurvide lõikamisest saati, sinna ummikusse seisma jäädes, oli tema juba liikuma saanud, eks kiiremate eelis, rahvamassi vähem.
Kuna tiimi ei olnud, siis joogipunktides võtsin veepudeleid ja kallasin oma pudelisse, kõik tundus sujuvat niimoodi sõites, kuni kolmas joogipunkt oli halvasti peale kurvi, nii et veepudelite telgist nii suure hooga mööda panin, et ei jõudnud arugi saada et joogipunkt algas, siis ma kuni järgmiseni natuke ekönoomitsesin, olin tõsiselt mures, et nüüd lisaks oma pressimisetundele jään veel jooginälga ka. Järgmises punktis kallasin kohe kaks veepudelit endale. Sest kuigi oli vihmane, siis soojus ja niiskus tekitasid sellise troopilise tunde, kus ikka juua korralikult vaja.
Lõpus oli üllatus ka anti-dopingu kontrolli näol, imelikul kombel pole sel aastal veel näiteks xco võistlstel seda olnud. Aga tundub, et peale maratoni, enduro või maantee võistlust mu organism on rohkem valmis 90ml pissima ja sain kiirelt ühele poole.
Raske päev oli. Aga tore on poodiumile astuda ja väikse raha ümbrikuga koju tulla.
Aitäh kõigile toetajatele ja kaasaelajatele, seekord ei olnud just sellist päikeselist nooti, aga eks vist sellest et väljas kallab ka korralikult.
Järgmise korrani!






This weekend a marathon race. As I didnt have anything on plan (my team doest not ride marathon races) and Mortagua is just over the hill from me, then I went with Filipe to ride the Portuguese series cup in marathons, Greete had arrived that week also, so we managed to pack her bike also to the car and went together.
Although the weather had gone a little better in the week, then the weekend was rainy again and it continues at the moment. But it is a lot warmer than past weekend.
I had gone riding the course, so I knew it will be nice and with lots of single tracks. But I was expecting a better feeling, at the beginning I was like ok I will feel better by the middle, but when that didnt happen, I didn't hope it for the end anymore.
I didn't get a good start as well, there were some corners that could be cut in the streets, but I didn't have a chance to do that , so lost a lot of places so easy. And where I was, we had a huge traffic jam after some 15km when the fast track turned into single track, my Garmin says for my total moving time 3h56min. I hadn't seen Greete after the city corners and even arriving to the traffic jam, she had already gone, good for the fast starters, less traffic.
As I didnt have a team, so I opted to take water bottles and empty them into my bottle at the feed zones, it seemed to work well until the third feed zone, where the zone started right after a blind corner, so when I already flew past the water bottle tent, I realized that the zone had started, so I was really worried and economizing until the next feed zone. Although the weather was rainy, it was tropical feeling ,where needed to drink a lot.
After finish it was a surprise to have anti-doping control, as this year the xco races havent had yet. But it seems that after marathon, enduro and road races my organism is more opt to pee those 90ml, and all went fast and smooth.
It was a hard day. But it is always nice to step on the podium and get home with a little envelope of prize money.
Thanks to all my sponsors and supporters, in this post not much sunshine is hidden, but I guess its because it is raining also outside.
Until the next time!


No comments:

Post a Comment