Monday, April 8, 2019

Portugal Cup XCO #2 - Marrazes UCI C1

Enne kui lähen võistlus juurde, on mul hea meel, et ma sõidan taas Shimano materjaliga. Portugali Shimano maaletooja toetas mu ratast XTR grupiga mu XC rattal. Tänulik selle toetuse üle ja rõõmus, et saan sõita kõige uuema ja parima materjaliga oma rattal.

Siinne ilm peale pikka kuivemat ja juba päris sooja ilma eelmisel nädalal pöördus, alates kolmapäevast oli vihma ja külma. Seda ka nädalavahetuseks. Rada olid korraldajad kõpitsenud alles hilja aegu ja see muutis asjaolud veel raskemaks, kuna pinnas lagunes kiirest ja saime ainult sopa/muda/savi/peene killustiku sees sõita. Väga jäka! Siis veel vihma ja rahet kaela ja temperatuurid seal 10 kraadi kandis. Laupäeval esimene ring läks väga tumedates toonides, palju soppa kinnijäämist ja jala käimist. Teisel ringil ka kukkusin ühel laskumisel, suutsin ka materjali lõhkuda, amordiluku üks kange oli läinud, minu õnneks oli see, mis lukustab, ehk et amort töötas, lihtsalt lukku ei saanud panna. Loomulikult sõi selline pinnas palju pidureid ja kogu käiguvahetussüsteemi, aga see oli kõigile paratamatus.
Ma ei võtnud oma goprod kohe kaasagi rajale, kuna see oleks lihtsalt muda näidanud.
Pühapäeval ärgates tundsin, et keha kukkumisest kange (vasak käsivars ka päris korralikult paistetas üles laupäeval). Kuigi enesetunne ei olnud parim, lasin end mõtetest lahti ja läksin starti mõttega, et vaatame, mis saama hakkab, kuna sellise mudaga oli ka päris palju õnne vaja, et kõik hästi läheks.
Stardist minema, nagu ka eelmine kord, ei ole seda särtsu alguses, jäin 5-6 koha juurde, kuid esimese ringi lõpuks jäin sõitma sinna 3-4 koha peale. Nagu ka eelmine kord, sõidan väga ühtlases tempos, isegi kui sellest ise aru ei saa, siis ringiajad näitavad ühtlust. Hispaanlannaga sõitsime pea koguaeg koos, kord tema ees kord mina ees, viimasele ringile minnes olin mina ees nii 20 meetriga, sellistes tingimustes on väga kerge libiseda ja aega kaotada, eks seda juhtus meil kõigil, hoidsin oma edust hammastega kinni, suuri libisemisi ei olnud ja suutsin vahet tsipake ka kasvatada, kuid ei olnud ta kaugel. Hea meel poodiumikoha üle! Ja ratas töötas suurepäraselt! Loomulikult välja arvatud amordilukk, mille ma ära lõhkusin, kuid see sõitmist ei seganud.
Nüüd esmaspäeval on keha päris läbiklopitud tundega, eks liigutusi, mis tavaliselt rattal ei tee, samuti jooksmist, oli päris palju ja sellistes tingimustes sõit on raske. Ja siis veel kogu värgenduse pesu hiljem. Kuid eks saan kõik puhtaks ja kehale ka puhkust ja siis on jälle toonid helgemad!
Suur aitäh kõigile toetajatele ja kaasaelajatele!

Suurepärased fotod Ruben Godinho aparaadist!








Great photos from Ruben Godinho!


Before I go to the race, I have good news to say, I am once again riding with Shimano group on my bike. Shimano Portugal dealers supported me with the new 12-speed Shimano XTR group for my xc bike. I am very thankful for the support and happy to be riding the newest and best material on my bike.

Weather that had been dry and already quite warm turned last week, from Wedndesday we had cold and rainy weather. And this continued to the weekend. The organizers had prepared the track recently and that turned things worse, as the ground got more soft and we only had mud/clay/small stone/gravel soft terrain. Very buak! And then rain and hail and temperatures around 10 degrees. First lap on Saturday was in very dark notes, lots of stuck into the mud and walking with bike. And on second lap I crashed  and managed to break my suspension lockout link. For my luck it was the part that locks, so suspension was working just I couldn’t lock it anymore. Also this type of clay ground was eating a lot of brake pads and drivechain system, but that was inevitable for everyone.
I didn’t even take my gopro out to the course as it would have only shown mud.
Waking up on Sunday I felt the body all stiff from the crash (also the left arm had swollen up on Saturday). Although my feelings were not that great, I pushed these thoughts away and went to the start line to see what happens in the race, as in these conditions also everything can happen.
Off from the start and like last time not that fast as others on the start, I was left somewhere 5-6 place, but by the end of the first lap I was there 3-4 place. Just like last time I was riding consistently, even if I don’t feel like it, the lap times show very steady riding. Me and the Spanish woman rode always close, sometimes her in front sometimes me in front, onto the last lap I had like 20 meters of gap on her. As in this conditions a slip can cost a lot of time, and we had all our share of slips, but I hold on to my advantage on her and even got a little bigger gap by the end. I am very happy to climb the podium! And my bike worked super! Of course exept the lockout that I couldn’t use.
Now on Monday the body is all beaten, also lots of unfamiliar places hurt as we had to run and make different movements as normal on the bike and riding in these conditions is very demanding on the body. And plus all the washing up later. But I will get everything clean and rest to my body and the tones will be much lighter again!
Big thanks to all my supporters and cheerers!           



4 comments:

  1. Palju õnne ! Kahju et ei teadnud oleks vaatama tulnud. elan momendil seal lähedal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aitäh! kahju jah, tore oleks vahelduseks eestikeelset ergutamist raja ääres kuulda :D
      sel aastal vist seal kandis mul rohkem võistlusi ei tule, aga kui bloginurgas next races silma peal hoida, teab kuhu kaasa elama tulla :D

      Delete
  2. Jõhker pori ikka, aga eks seegi elamus omaette. Ma pole nii pühendunud sõitja ja ma oleks poolepealt ratta põõsasse lükanud vist :D haha okei nali. Tegelikult ma tean, et sul tihe graafik. Treeningute ja võistluste vahelt jääb kõigeks muuks võrdlemisi vähe aega. Portugali ennast ka nägid või olid ainult võistlustelainel? Mul just plaan sinna poole sammud seada, seekord siis https://www.novatours.ee/puhkusereisid/portugal/faro. Käsi südamel, ratta jätan seekord maha ja viskan jalad seinale. Või basseini, oleneb kust parem vaade avaneb :D aga edu ja jõudu sulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli jube pori, aga no kui juba aktsioonis siis ei pane tähele ja vaja ju võistelda :D Eks nendel võistlusnädalavahetustel ei ole väga aega ringi vaadata, aga muidu trennis jõuab ringi ka vaadata ja kauneid kohti nautida. Eks vahel jõuab linnaekskursioone ka teha, aga ega mind väga kivimajade vahele ei kutsu, lõpuks tundub kõik ühesugune, loodus on see mis vaheldub :) Head reisi! Loodan, et ilm väga ära ei kisu basseini juurest, siin veel heitlik kevad, kus 25 vaheldub 10 kraadiga !

      Delete