Monday, June 19, 2017

Portugali XCO karikasarja 4. etapp- Jamor

Juba nädala alguses jälgisin ilmateadet ja see näitas, et tuleb kuum nädalavahetus võistlustules. Teades, et ma ei suuda sellistes ilmastikutingimustes väga hästi sõita, kuid võistlus oli tähtis arvestades karikasarja, siis tegin kõik, et suudaksin nii hästi sõita kui võimalik. Mida päev lähemale võistlusele, seda palavamaks läks. Terve nädal hoidsin silma peal vedeliku tarbimisel ja lisasin veele ka elektrolüüte ja mineraalaineid, laupäeval õnnestus meil enam vähem varakult kohale jõuda, kuigi kell 11 oli juba leitsak, kaks ringi rajal, kusjuures oli korraldajate poolt suur viga, neil ei olnud rada veel tähistatud, rada seal aastaringselt tähistatud rajal, kuid võistluse jaoks on vajalikud lindid, et osata vaadata mis trajektooriga saab kõige kiiremini, et kui rada läheb alla sinka-vonka, aga ühtegi linti ei ole, siis võib ju loomulikult otse minna.
Siis nii kiiresti kui võimalik ööbimiskohta, külma dussi alla ja lõunasöök. Õnneks sain ka tund-kaks magatud, päeva peale läks majagi soojaks, aga jahutust ei olnud kuskil. Öö oli raske, selline pool ärkvel, pool magamine, liiga lämbe ja lisaks sõid ka sääsed suupoolte matsudes meid. Hommikul ei tahtnud söök väga alla minna, tundus, et oli palavusest. Ka soojendusel, mida just nii intensiivselt ei teinud kui tavaliselt, ei olnud just hea tunne, kuid hoidsin enda mõtteid positiivselt. Stardist kuni finishini hoidsin ühtlast tempot, proovides mitte liigseid kiirendusi teha, et mitte ülekeeda, igal ringil sain ka end veega kasta ja uue värske pudeli joogiga. Valisin võistluseks kombe, et veega kallamine jääks ka natukeseks ajaks keha värskendama. Sõitsin neli ringi viiest koos Ana Tomasiga, siis jäi ta maha ja pingutasin viienda üksi ära. Aeg kogu sõidu jooksul nagu aegluubis, ei liikunud. Peale finishit kuulsin, et Ana oli ülekuumenemise pärast viiendal ringil ära minestanud ja tulemused jäid nagu all näha. Nüüd enne viimast etappi, mis toimub septembris, olen Portugali XCO karikasarja liider.
Suur aitäh kaasaelajatele ja toetajatele!









Already beginning of the week I was watching the weather forecast and it showed some high temperatures for the weekend of racing. As I know I don’t take the heat very well, but the race was important considering the cup series, I did all that depended on me. The closer the race day came the hotter the weather went. All week I took care of hydration and added electrolytes and minerals to my water, on Saturday we managed to arrive as early as possible, but already at 11 it was very hot. Two laps on the course, but I was mad with the organizers, the track was not marked yet, ok so it is an all year around marked course with signs but you need tape for competition, to know which lines you can take in the race, if the track has zigzag downhill part but there is no tape, for sure you go down straight!
Then as fast as possible to accommodation, cold shower and lunch. Luckily I got some hour or two sleep in the afternoon. As the day went by the house got hotter, but didn’t cool down, so it was a hard night, half awake, half asleep and with the mosquitos eating us with some appetite! The breakfast in the morning didn’t want to go down easily, I guess it was the heat. In the warm up that wasn’t as intense as normal one, I wasn’t feeling great, but I forced my thoughts to stay positive. From the start until the finish I avoided attacking, always at steady pace not to hit the overheating point, every lap I got to pour water on me and had a fresh cool drink. I chose to ride with skinsuit because that way after watering my body could feel the freshness longer. Four laps out of five Ana Tomas was riding with me, the she dropped back. And I hold up until the finish line. The time in this race was in slow-mo, really hard. After finish I heard that Ana had fainted in the last lap and so the results were as you can see down here. Now I am the leader of Portugal Cup XCO, last race in September.

Thank you for cheering and supporting!


No comments:

Post a Comment