Sunday, April 26, 2015

Taça de Portugal XCO – Valongo UCI C2

Taaskord poodiumil!
Seekord aga võitlus iseendaga rajal, nimelt kui teisipäev, kolmapäev tundsin end superhästi trennis ja ootasin juba nädalavahetust, siis neljapäeval sain endale kurguvalu, mis reedel oli väga paha ja köhahood ei laskunud olla. Kuna ei tekkinud palavikku, siis otsustasin, et lähen võistlema ja üritan, eelkõige kokkuvõttele aasta lõpus mõeldes, nii palju punkte koguda, kui suudan.
Laupäeval rada sõites võtsin rohkem rahulikult kui tavaliselt, et keha mitte liialt koormata. Rada ise mulle ei meeldinud ja see arvamus ei oleks ka teine, kui oleksin end hästi tundnud. Selline xco rada, et mine minevikus tagasi, ainuke mis raja raskeks tegi olid ülijärsud tõusud, nendestki tegi vihm paar mitte sõidetavaks. samuti ei midagi nauditavat, ei mingeid toredaid singleid, jah rada oli enamus jaolt kitsas, kuid see pigem piiras, ja samuti ei meeldinud väga see pinnas, mis oli selline kiviklibune, et laupäevasel sõidul oli näha, et kui vihma sajab, siis väga mudasemaks, mis mulle meeldib, ei lähegi, lihtsalt libedam. Oodata oli vihma, kui pühapäeval tuli meie sõiduks hoopis päike välja.
Pühapäeval proovisin end positiivselt meelestada kõigele vaatamata. Julge pealehakkamine on ju pool võitu :D Stardist minema ja kummalisel kombel suutsin esimesele laskumisele  peale järsku starditõusu esimesena minna, sealt veel pea kogu ring liidrikohal, kuid alati teised kuklas hingamas. Kui teistel radadel ei ole väga hullu, et erinevad kategooriad koos sõidavad, nimelt juunior mehed stardivad peale naisi 2 minutit, siis siin oli, kuna tõusud päris kitsad ja ülijärsud, kus poole jõust läheb tasakaalu säilitamisele, siis nii mõnelgi korral läks aega kaduma, kuna proovisin ise anda teed või pressiti kõrvale ja mõlemad jäime jalameheks ja sellega ka ajakadu. Luciaga jäi meil Joanaga esimene vahe sisse just ühe juuniori vahele hüppamisega ja ega mul värskust ei olnud ka kuhugi järgi minna. Pigem ma võitlesin enesetundega kui piimhappega jalas. Mingil hetkel hakkasid kõrvad kumisema ja üle poole sõidust tundsin end nagu keedukatel, kuigi ilm ei olnud üldse nii kuum, et see ilmast oleks tulnud. Mingil hetkel tundsin, et oleks nagu igavik juba pingutanud ja vaatasin kella, siis oli alles tund läinud stardist, kui jõudsin finishisse ja seda isegi kolmanda poodiumikohaga! Nüüd ravin end edasi ja varsti olen jälle tiptop korras :)












Once again on the podium!
But this time was battle with myself. If on Tuesday and Wednesday I felt great in trainings and I was eager to wait for the weekend, then on Thursday I got myself a throat sore, that was awful on Friday and the coughing was bad. But as I did not have fever, then I decided to race and collect as many points thinking of the overall ranking as I could get.
Riding the course on Saturday I took it easier than usual not to exhaust my body too much. I did not like the track and this opinion would have not been different if I would have felt great. It was one of the xco tracks - back to the past - the only thing that made the track difficult was the very steep uphills, and rain made few unrideble, there was nothing really to enjoy, no good single tracks, yes the track was narrow, but that made it more stiff, so to say, and also the ground was not good, it was sort of gravel stony and on Saturday with rain it did not turn the ground more muddy, which I like, but just more slippy. Weather predicted rain, but the sun was out for us on Sunday.
Despite all I tried to stay positive on Sunday. Like Estonians have a saying, enthusiastic start is half the win :D Off from the start and I managed after a steep start hill to be the first to go for descend and almost all first lap I was in leader position, others close behind. If on other courses it does not disturb too much that different categories are riding together, the junior men start 2 minutes after the ladies, then on this one as the climbs were narrow and very steep and half the effort went to equilibrate yourself on the climbs, then there were many times when the time was lost, when I tried give way or some junior forced by but made both of us climbing the rest on foot. Me and Joana lost first contact with Lucia like that with passing of a junior. And I did not have force to get back to her. I was mostly fighting with my sensations and not the lactic in my legs. In some point my ears started to hurt and most of the race I had a feeling of boiling, although the weather was not that hot to feel that way. In some point I felt that it has been going on forever and I looked at the watch and it was just one hour since our start, but I made it to the finish and even got myself the third position on the podium! Now back to recovering and getting well and soon I am back again being me :)


2 comments:

  1. It's very good result considering the fact that you did not feel well. Every point counts.
    Jiri

    ReplyDelete
  2. Ravi nüüd ennast! Mõnusat maikuud! :-)
    Merike

    ReplyDelete