Monday, June 9, 2014

EM - XCO

Kui Saksamaale nädala alguses hakkasin tulema, siis ilmateade nii kuuma ilma ei ennustanud, näitas vaid mõnusalt 25 kraadi, kuid selle ületas kraadiklaas juba reedel ja iga päevaga läks vaid kuumemaks.
Kuigi meil naistel oli ennelõunat sõit, siis ilm oli juba kuum, paljud kandsid soojendust tehes külmaveste.
Rajast ka natuke, kuna palju ei olegi rääkida. Sankt Wendelis olen juba nüüd sõitnud 4 korda, esimest korda kui olin juunior, ega seda rada ei ole muudetud, kuigi xco oma radadega on arenenud. Seega praegu ei tundunud üldse xco rajana, ka need kivid ja juurikad, mis kunagi tundusid raskesti ületavatena, siis need olid kõik ära lihvitud ja rajal oli vast kaks-kolm juurikat, mida mäletada. Oli kiire rada, vaid üks nõks oli järsem metsa sees. Peamiseks puntide lõhkujaks oli esimene asfalt tõus.
Stardist sain kenasti minema ja esimesel ringil püsisin ka rohkemate inimestega, teisel tundsin kuidas kütab ja hakkasin ennast rohkem jahutama, kallates vett nii krae vahele kui jalgadele. Juhtusin koos sõitma Andreevaga, keda mäletasin universiaadilt. Naistel oli kokku vaja sõita stardiring ja viis ringi (peab mainima ka pikkuse 6,8km ring). Enne viimasele ringile minekut olid kohtunikud 80% ala juures ja kahjuks mind viimasele ringile ei lastud, olin esimene keda ei lastud. Kui võistlusele tagasi vaadata, siis selles olingi kõige rohkem pettunud, et viimasele ringile ei saanud, kuid muidu tegin kõik, mis suutsin sellel palaval päeval ja sellisel aksionita rajal.

Eesti uudiste tegijatel kahjuks ei ole väga xco reeglitest aimu. See jutt, et ma katkestasin ei ole õige. Xco sõidus on 80% reegel, et viimased ei jääks kunagi esimestele ette. Mina oleksin saanud küll viimasele ringile ja ei oleks kellelegi ette jäänud, kuid kohtunikud jälgides seda reeglit võtsid mind 200 m enne viimasele ringile minekut maha. Ja protokolli pannakse tulemus kirja, see kord olin siis 35.

Hahni lennurada oli korda tehtud ja reis tagasi sujus vipedusteta.

When I was heading to Germany in the beginning of the week, then the forecast did not predict so hot day, it showed just nice 25 degrees, but that mark was already crossed on Friday and with every day it just went hotter.
Although we women had the start before midday, then it was already hot and many wore cold vest warming up.
A little bit of the course too, just a little as there is not much to tell anyway. I have now ridden in Sankt Wendel already 4 times, first when I was a junior and the course have not been changed, although xco as discipline has a lot. So it did not seem as xco course, all the roots and stones that had been dificult in the past had been ridden flat, now the course had 2-3 roots that you needed to remember. It was a fast course, just one real steep uphill in the forest. The main rider separator was the first darmac uphill.

From the start I got off good and first lap had more people around, on second I could feel the heat and started to water myself more to cool. I ended up riding with Andreeva, whom I remembered from universiade. Women had to ride one start loop and 5 laps (the lap was 6,8km long). Just before going for the last lap the commissaires were in the 80% place and they did not let me go for the last lap. If I look back for the race then this was the most disappointing thing that I could not go for the last lap, I was the first one who was not let to finish the laps, but I did my best on that hot day on actionless course.

The runway in Hahn was repaired and the trip back went without any disturbance.


No comments:

Post a Comment