Monday, October 7, 2013

Taça de Portugal XCO - Fundão

Viimane xco karikasarja etapp toimus laupäeval. Kohale jõudsime reede pärastlõunal, väga ilus koht, selline omapäraselt väga kivine ja vana, külakese nimi oli Castelo Novo. Rajal oli küllaldaselt kiviseid kohti, kuid oli ka kiireid kruusalõike/tõuse. Rada mulle meeldis.
Laupäeval ei osanud midagi oodata, kuna viimasest xco sõidust on päris pikk aeg möödas. Esimese tõusu lõpus olin esikohal ja mingi aeg suutis üks naisjuunior ka kandadel püsida, kuid minu konkurentidega vahe ainult kasvas. Kuigi sõitsin enamuse ajast üksi, rajal ei tekitanud erilist segadust samal ajal võistlevad seenior mehed ja kadett poisid, mille üle oli hea meel, sai korralikult sõita ja nautisin sõitmist, rada oli tõesti xco rada, tundsin end tugevalt nii tõusul kui laskumisel. Tõeline nauding!
Lõpuks oli teise-kolmandaga vahe pea 4 minutit. Kokkuvõttes jäi siiski võit tulemata, kuna mul oli 5 osavõistlusest 1 puudu, oma 3 esikoha ja 1 teise kohaga jäi mul punktiarvestuses 1 punkt puudu, et võita portugaallanna, kes oli kõik võistlused kaasa teinud.
Võin rahul olla oma xco karikasarjaga!

foto Rafa Rocha


The last cup of the series took place on Saturday. We arrived on Friday afternoon, it is a beautiful place with its rocky and old look, the village is called Castelo Novo. Track had rocky sections, but also fast wide offroads, mainly uphills. I liked the course.
I did not know what to expect on Saturday, as the last xco race was quite a long time ago. On the first uphill I was first, some time a junior girl could hold my pace, but with others the cap grew all the time. Although most of the time I rode alone, the seniors and cadet boys that were on the course the same time also did not cause any problems, I enjoyed the race a lot, it was real xco course and I felt strong both up and down. Real pleasure from riding!
In the end I had almost 4 minute gap with second and third. Overall I missed the win as from the 5 series races I had missed 1. I had 3 wins and 1 second place and I missed one point to win to a Portuguese girl who had participated all the races.
I can be satisfied with my xco series!

2 comments:

  1. Juhtumisi sattus mu portugallasest elukaaslane RTP2 kanali peale hetkel, mil näidati kokkuvõtet sellest etapist, ja oli nii elevil, et eestlane telekas! Pean ütlema, et olin väga uhke, et kaasmaallasel nii hästi läheb. Soovin jõudu ja jaksu edaspidiseks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Aitäh!
      Hea meel on kohe, et sattus vaatama, nüüd tean, et siinpool Euroopat on veel kaasaelajaid.

      Delete