Monday, September 16, 2013

1ª Maratona BTT de Lisboa Monsanto

Eile käisin esimest korda Lissabonis.
Kuigi mul oli võimalus minna laupäeval ja ööbida Lissaboni lähistel tiimikaaslase majas, siis otsustasin, et magan kenasti omas voodis ja sõidan hommikul kohale, autoga oli mul nii või naa ise vaja minna. 
Seega kell viis hommikul rooli ja lõunasse. Kuna mul ju hea kaardilugeja Garmin, siis muredeta jõudsin täpselt stardipaika. Sain numbri kätte ja valmis.
Ees ootas 76 km sõitu 2100 tõusumeetriga. Ilm oli ilus, üpris soe 28 kraadi kandis. Sain teada, et on kaks ringi, et poolmaraton sõidab ühe ringi ja maratoni omad kaks ringi.
See oli esimene suur sõit nii suures linnas, ürituse korraldus oli väga hea, märgistus tiptop ja rajaturvajaid oli ka korralikult. Rada ise oli üle ootuste lahe, natuke nagu selline freeride ja xco raja segu, see loomulikult tegi läbimise palju aeglasemaks, kuid samas oli kogu aeg nii tore sõita - oli kive, juurikaid, kurve, isegi paar hüpekat oli sees. 
Muidugi kõik see väsitas ikka tohutult, kui siis napid minutid alla nelja tunni lõpetasin, olin läbi mis läbi. Kuid õnnelik, oli väga hästi veedetud pühapäev, mida troonis võistluse võitmine.
Peale autasustamist jalutasin natuke seal pargis, kuigi tahtsin ehk natuke rohkemat Lissabonist näha, siis ei olnud lihtsalt jõudu, et jalutada, istusin autosse ja sõitsin koju tagasi.

Joao Goncalves foto

Yesterday was my first day in Lisbon.
Although I had a choice to go and sleep at teammates house near Lisbon, then I decided to sleep in my own bed and go in the morning, either way I needed to go by myself in my car.
So five o´clock in the morning I started to drive. As I have good co-pilot Garmin, then with no hassle I arrived at the start place. Got my number and ready.
76 km with 2100m accumulation awaited me. Weather was sunny, quite warm, about 28 degrees. I found out that we have two loops, so that the half-marathon rides one loop and marathon is on two loops.
That was first big event in such a big city, the organizers made great job, marking of the course was super and also a lot of persons showing the way. The course itself surprised me a lot, so cool, something like freeride mixing xco, of course it made riding much slower, but it was so much fun all the way - rocks, roots, curves, even had some jumps.
Of course all of this was very tiring, when I finished just few minutes under 4 hours, I was dead, really exhausted. But really happy, so nicely spent Sunday that was awarded with the event´s win.
After the award´s ceremony I walked around the park, I would have loved to see some more of Lisbon, but I just did not have strength to walk, so I sat into the car and drove back home.

3 comments:

  1. Väga tore tulemus! Tundub, et ettevalmistus hooajaks ja võistlusplaanid on olnud õieti tehtud, kui hooaja lõpus on veel tahtmist ja jaksab sõita.

    Garmin suhtleb kohalikus keeles vabalt? :)

    ReplyDelete
  2. :) aitäh! eks see tahtmine tuleb teadmisest, et novembris hakkan võidusõite taga igatsema! ja jaks sellest, et august oli vaiksem, hetkel naudin tõesti stardis olemist!:)

    seekord ma ei lasknud Garminil sõnagi vahele öelda :D lasin tal tummalt mind juhatada, kuid muidu räägib ta ikka eesti keeles :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vahest ongi parem kui Garmin vait on, olen üritanud temaga vaielda, aga see tädi on väga järjekindel, ei ole veel õnnestunud teda ära rääkida. Samas kui oled väga väsinud, siis on võimalik valida "Näita kõik ümbersõidud" ning tädi lobiseb kogu aeg ja ajab une ära.:)

      Delete