Monday, April 29, 2013

Taça de Portugal XCM – Alte


Eile siis jälle maratoni rajal. Nädala alguses ei olnud üldse tahtmist seda sõita, kuid mõtlesin, et võiks ikkagi kokkuvõttes mingi koha karikasarjas saada kui juba kaks võitu ees. Pigem oli pea see, mis oli väsinud, mitte niivõrd keha, eelmine maraton oli selline üksik sõit ka olnud. Otsustasin siis, et lähen natuke rada nautima, kuid minu õnnetuseks ei olnud seal midagi nautida. Raja kohta eelinfot küsides öeldi, et oi päris raske ja palju tõuse, et rada rohkem 26sele rattale. Profiil oli küllalt künklik, kuid rajal sõites ei andnud see üldse nii palju tunda, peamiselt olid laiad kruusarajad, väga palju ka asfalti, tundsin puudust 29erist.
Oli taaskord ka väga üksik sõit, seekord keeras naiste ja vanimate meeste rada lahku juba 15 km. Ei olnud väga head starti saanud ja kuna vaid kihutamine, siis olin viiendal kohal naistest. Kui meesterajast lahku keerasime, siis natuke sain teistega koos sõita, veel üks naine ja kolm meest. Ok üks koht oli rajal, mida nautisin, kivine pikk tõus, kus selles väikeses grupis, kõik tingimata tahtsid igast kivist ümbert sõita. Ma tundsin jalas head jõudu ja lihtsalt sõitsin minema, ei hakanud kivide vahel tiirutama :P Sealt peale olin üksinda, jõudsin oma tiimikaaslasele järele, ta oli sel hetkel siis kolmas naine. Natuke tegin tempot, kuid kui rada üles hakkas minema, jäi ta maha. Mõnes kohas, kus oli tõusudel natuke kaugemale näha, nägin esimesi naisi liikumas, nad ka sõitsid üksinda. Peale igavat kruusa ja asfalti olin lõpuks finishis.
Vähemalt ei olnud kuum, selle nädala sees oli juba päris palavaid ilmu, kuid ilmateade lubas nädalavahetuseks natuke jahedamat ja õnneks nii ka oli. Enne starti pikki käiseid maha võttes oli kananahk ihul, kordagi rajal ei tundnud, et palav oleks, kuid samas oli väga kõva tuul.

Muidu oli tore nädalavahetus. Jälle täiesti lõunas, ööbisime Albufeiras, turismimajakestes. Laupäeval peale pikka reisi, kodust lahkusin kell 8 hommikul ja 15 olime kohal, tegime kerge treeningu, sealhulgas käisime rannas ära, portugaallased oma kombekohaselt jõid ekspressokohvi, ma nautisin lihtsalt vaadet. Kuigi oli küllalt karge tuuleiil, siis turiste oli rannas päris palju, päris palju oli ka näha vähipunaste triipudega inimesi. :D
Olen võistkonnakaaslastega rohkem tuttavaks saanud ja juba saan rohkem sõnu suust, portugalikeelseid siis ;).

Nüüd paar kerget päeva, nädalavahetusel nautimas enduro sõitu, siis veel natuke tööd ja siis ootavad mind juba MK-etapid!! :) :)





Yesterday again on a marathon course. In the beginning of the week I had the feeling that I dont want to ride it, but for the overall result it was needed. It was more in my head that I dont want and not in the body, and it had been lonely in the last marathon. So I decided that I go and enjoy the course, but I didnt have luck, there was nothing much to enjoy. When I had asked about the course, it was said oi quite hard with lot of climbs, better for 26 wheel. Profile was hilly, but in the race I did not feel so much, the course was on wide roads and a lot on asfalt, I missed a 29er.
And once again was very lonely ride, this time the women and the oldest men parted from the elite course on km 15. I didnt have a good start with so much speed and I was fifth women. When we turned then little time I could ride in little group, one other woman and three men. Okok ;) there was one part of the course I enjoyed, a rocky long uphill, in the little group all tried to avoid all the rocks and rode around the stones. I felt power in my leg and just rode away, not bothering about the rocks :P From then on I was alone, I caught my teammate who was then on 3rd position, I made some pace, but when it started to climb, she stayed behind. Some sections where the view on the climbs was further I could see the other ladies in front, also riding alone. So after some boring gravel and asfalt I was finally in finish.
At least it was not hot, it had been quite hot during the week, but forecast was correct and it was cool in the weekend. Before the start taking off the jacket I had goose bumps, and on course I never felt hot, but in the same time it was very very windy.

Overall was nice weekend. Again totally in south, we stayed in Albufeira in holiday cottages. On Saturday after the long journey, started home 8 o clock and arrived there 15 hours, we went for a ride, also visited the beach, Portuguese by their custom took an expresso, I just enjoyed the view. Although the wind was quite cool there was many people on the beach and many people with some red sun stripes. :D
Now know little more my teammates and its nice to talk more, in Portuguese then ;).

Now will enjoy some easy days, enduro in the weekend, some more work and then WC await me!! :) :)

2 comments:

  1. Poodium on väga hea tulemus, raja iseloomu arvestades (laiad kruusarajad ja asfalt) oli seekord eelis teistel.
    MK etappidel on loodetavasti tehnilisem rada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)jõust ehk ei olnudki nii palju puudust kui tahtest, ja rada ei pannud mind rohkem pingutama, pulsi järgi oli ruumi küll, et juurde panna.
      Ja olen aru saanud, et naudin ka vahetut võitlust, sellest kindlasti ei tule mk etappidel puudust ;)

      Delete