Monday, March 25, 2013

Taça de Portugal XCO – Silves, UCI C2


Jooks mudas.
Rada oli sama, mis eelmine aasta, järsud nukid üles ja alla. See nädalavahetus sadas vahelduvalt vihma ja väga suures osas muutus rada jooksukaks, saviseks mudamülkaks. Paljudes kohtades, kus olid väikesed üles-alla nõksud, pidi kalkuleerima, kas on kiirem minna joostes või korra rattale hüpates, sellistes kohtades tuli jooksu rohkem kui sõitu.
Naistel oli sõita neli ringi, stardist sain kenasti minema. Esimesel ringil oli kohtade vahetusi palju, põhimõtteliselt neljakesi olime koos ja kord jooksis üks kord teine kiiremini, minul ei olnud just kõige parem tunne laskumistel, olin kange ja ei liikunud rattal, ei tea millest, kuid igatahes tuli sellest paar matsu ja palju apsakaid.
Teisel ringil hakkasin ma maadlema ka murega, et kett tuleb eest raami vahele, kuid samas ei olnud väga palju kohti, kus sai üles sõita, seega ei olnud väga hullu, kuid häiris siiski. Lucia sai eest minema.
Kolmandal ringil hakkasin juba enesena rattavalitsemises tundma ja jooks läks ka kenasti, sain teistel naistel eest ära. Luciale üle kahe minuti kaotust.
Neljandal ringil tundsin end juba väga mõnusasti rattal ja iga kord kui rattalt tuli maha ronida, proovisin ikka jooksusammu sees hoida. Lõpuks jäi Luciale kaotust vähem.
Võin rahulikult võistlusega rahule jääda, ma väga palju jooksu ei armasta ja olin üllatunud kui hästi see mul rattaga välja tuli. :P
Märkus mu treenerile : Ei ma ei soovi rohkem jooksu oma treeningutesse :)

Running in the mud.
Course was the same as last year, steep up- and downhills. This weekend was rainy with some sun and a big part of the course was unrideable, slippery swamp. Many places where there was little ups and downs, needed to calculate if it was faster to run or go for some seconds on bike, more was running.
Women had four laps to do, I got a good start. First lap there were many changes in the places, we were four women together, so sometimes one ran faster then another. I was not feeling myself on the downhills, I was stiff and didnt move much, dont know, but from that I had few crashes and many mistakes.
On the second lap I started to have the problem that chain came up to frame, there werent many places we could ride uphill, but it still bothered me. Lucia got away.
On third lap I started to feel as myself on the bike and the running was going good, I got away from other women. Gap to Lucia over two minutes.
On fourth lap I felt already smooth on the bike and everytime I needed to go off the bike, I tried to hold the rhythm of running in my steps. Finally the gap was less to Lucia.
I can be happy with my race, I dont like much running and was surprised that it came out so well with the bike. :P
Note to my coach : I would not like to have more running in my trainings :)

2 comments:

  1. Well Maaris,

    So since next week I send you marathon runner program ;-)
    Hugs

    Marc

    ReplyDelete
  2. See, et Sa suudad iseennast samuti üllatada tähendab palju. Loodetavasti neid jooksuvõistlusi väga tihti ei tule, ratas on ikka sõitmiseks.

    ReplyDelete