Monday, March 6, 2023

Melgaco XCO UCI C1

 Alustasin hooaega xco võistlusega Melgacos, Portugali piiril, st jõgi, mis kõrval lookles ongi piiriks Portugali ja Hispaania vahel. Seal võistledes on alati probleem, et gps tahab alati ajas ette minna kellaajaga, ka telefonid jm nutid.

Kui hooaja ettevalmistus oli läinud plaanipäraselt ja kõik sujus, numbrid on head, siis peale sünnipäeva reisi suutsin külmetada, ehk nohu ja köha, mis osaliselt häirisid nädala sees trenne. Ka võistlusel oli vahepeal hapnikuteede puhastamine, mis häiris. 

Sel aastal sõidan siin Portugalis uue klubi all, enda elukoha lähistel baseeruvas klubis, Penacova. Oligi esimene võistlus koos nendega, kõik sujus ja klubi on hästi organiseeritud. 

Laupäeval oli rada tolmune ja ilm päikeseline, pühapäeva hommikul oli jahe, pilves ja kergelt vihmane, kohe külm võiks öelda. Stardijoonel olid varbad kingade sees külmunud kringlid. Aga kuna sõidupluusi all oli tuulekindel aluspluuse ja jätsin ka kaelasalli kaela, kuna niigi nohu-köhane, siis parem nii. Varbaid hakkasin normaalselt tundma peale tundi sõitu. 

Stardist sain okeilt ära, proovisin Laraga minna, aga nii palju särtsu alguses ei olnud ja nii ma jäin sinna ei-kellegi-maale ehk sõitsin enda sõitu, proovides koguaeg pingutada maksimaalselt, vahepeal sai mõned juuniormehed kinnipüütud ja ühe juuniornaisega ringi pingutada, viimasele ringile minnes isegi nägin Larat, kus rada siksakitas, korraks mõtlesin, et oh vahe ülipikk, aga siis viskasin pilgu kellale ja jälgisin kui ise samasse punkti jõudsin, ütleks et ise endaga võistledes olin siiski head tempot hoidnud ja vahe lõpuks ei olnud midagi väga hullu. Ei midagi suurepärast, ei midagi hullu esimese võistluse kohta, täitsa ok sõit, kus oma seatud eesmärgid täitsin, küll tervis ja vorm ka paranevad. 

Rada oli sama, mis eelmistel aastatel, ikka palju kivi ja imelikke liine, ehk proovid imelikest kõige sujuvama leida. Muidugi veel harjun rattaga, loomulikult on laskumised palju rahulikumad, kuna ei pea nii täpselt rada valima ja saan rattal lihtsalt minna lasta, siis sirgetel ja tõusudel pean veel arusaama, millal on kiirem amordid kinni ja millal mitte. Ah ja kuna klubiriided ei ole veel kohale jõudnud, siis naistepükse oli õnneks eelmisest aastast uusi alles, et sain jalga, särgi sain laenuks ühelt, ehk et geelid jooksid koos särgiga ümber keha.

Aitäh lugemast ja toetamast, kirjutamiseni!

Päikeselised pildid trennist ja hetkel vaid ühel pildil, mis leidsin, võistluselt . Tulemused postituse lõpus.





Started my season with xco race in Melgaco, right at the border river with Portugal and Spain. Racing there is always a bit problematic with the time change, gps and all the smart technology wants to switch the hour.

When the season preparation has gone well and without any big interuptions, then coming back from my birhtday trip I caught a cold, nose and throat sore, that had affected my weeks trainings and also on the race day the airways werent always as clean as would like. 

This year I ride for a new club here in Portugal, club located near my living, Penacova, This was the first race I made with them, all was smooth and club is organized well. 

Track on Saturday was dry and dusty and weather sunny, then Sunday morning was cool, cloudy and a bit rainy, straight cold I would say. At the startline my toes were frozen inside the shoes. But I gebt a windproof innerjersey and buff around my neck, then the overall feeling was ok, after an hour racing also my toes were feeling ok. 

From the gun I got away fine, I tried to go with Lara, but didnt have that much spark in me, so I was left somewhere no-mans-land, it means mostly I just rode by myself, once in awhile caught up a junior men and one lap could make rhythm with a junior girl. But majority I just tried to max my ride by myself, beginning of last lap I saw Lara  where the track sicsacs, and for a second I thought wow its major gap, but then caught myself from that thought and looked the clock, and when was at that point myself checked again, so nothing major for my first race and riding alone. I had a decent race, fulfilled my goals for the race, and the health and form will get better on the way.

The track was same as years already, much of stone and awkward lines, where you choose the least awkward for yourself on the day. I am still getting to know my bike, so also was a good test, of course going down I can be more relaxed and go much more worryless with the line, there are still yet those uphill and flat sections where I need to figure out where to lock and not to be fastest. Oh and as the clubs jerseys havent arrived, I had a borrowed jersey which was way big and gels were riding around with it. 

Thanks for reading and supporting, until the next time!

Sunny photos from training day and found just one from race day. Results scroll down.



No comments:

Post a Comment