Tuesday, November 2, 2021

Portugali enduro karikasarja 4. etapp - Sao Bras de Alportel

 No nii! Viimane etapp enduro karikasarjas oli Algarves, seal ehk aastas paaril päeval sajab korralikult ja meile täpselt sattusid need päevad. Mõned aastad tagasi olen seal sõitnud kuivaga ja tuleb tunnistada, et mulle meeldib rohkem märjaga, ei ole nii palju seda tolmu! 

Kuna juba päris hooaja lõpp ja paljudel ei olnud motivatsiooni nii kaugele reisida, siis osalejaid oli vähem kui tavaliselt, kuid need, kellel oli midagi kokkuvõttes saavutada, olid kõik kohal. Naiseliidis oli rohkem välismaalasi kui kohalikke, ehk eestlane, iirlane, sveitslane ja portugallane. Naisi oli üllatavalt palju just harrastajaid ja seeniore. 

Mäletasin ähmaselt radu ja sel korral tundusid kuidagi palju kergemad, ehk ise olen parem ja ratas ka parem, mäletan, et nii mõnedki kivisemad kohad tundusid mõne aasta eest palju hirmuäratavamad. Meil oli Algarve 5-6h sõit, seega läksime juba reedel, reedel isegi jõudsime natuke radu sõita ja laupäeval siis saime korra kõik rajad läbi sõita. Sisse jäi mõnus tunne, olin treeningut nautinud ja end sujuvana mudastel radadel tundnud, seega selline positiivne ootus võistluseks sees. 

Radadel nagu ikka ei tahtnud teada aegu, mingi aimu sain teise lõpus, kuna sellel oli kõige rohkem pedaali ja peale finishit pidi lihtsalt peatuma ja hinge tõmbama, ütleme nii, et nii Sophie kui Anja tundusid kiired, et sain vaid natuke hinge tõmmata kui juba olid ka nemad seal. 

Muidu ei olnudki nii hull ilm, aga just need stardieelsed ootamised, mis mäetippudes, kus tuul oli vali ja seal hakkas jahe. 

Peale finishit oli kohe pesujärjekorda ja sai nii end kui ratast mudast puhtaks kastetud. 

Kui siis tulemuste lehte lõpuks nägin, olin super üllatunud, minu nimi vaatas esimesena vastu! Sveitslase ees oli edu alla sekundi, aga see sekund oli minu kasuks! Vau! Tean, et oli teinud väiksemaid vigu, aga lõpuks olin ikkagi suutnud olla kiireim naine. Jesss. Mida paremat kui lõpetada nii etapivõidu kui üldvõiduga! Jupidijee! 

Aitäh kõigile!

Video treeningutest







So its done! Last cup race in Algarve, it rains heavy just couple of days in a year there and we nailed those couple of days of rain! Some years ago I had ridden there in dry and got to admit I like it more with rain, less dust on the way!

As it is late in the season and many already didnt have motivation to go that far for the race, so we had less people than usual, but all who had something to win in the overall were there. Elite women was very international, Estonian, Irish, Swiss and Portuguese. Surprisingly many women in amateur and masters categories.

I rememberd some parts of the tracks and they seemed easier, so I guess i am better now and also my bike is better, I rememeber some rocky parts being quite scary but now not so much. Our travel was about 5-6h so we arrived on Friday and even got to ride some tracks. On Saturday did all four once. I ended the training with good feeling inside, had had some fun and flowy sensations on the muddy tracks, so i was positive for the race to come.

Race day as always I didnt want to know the times, only on the second one that had more pedalling, I had to stop at the end to catch a breath, so I saw Sophie and Anja arriving soon after me, so I knew they are fast. 

The weather wasnt too bad, only on the top with the wind it got a bit chilly. 

After the race to the washing the bike and ourselves with the hose.

When finally got to see the results and saw my name at the top of the list I was so surprised! I had won with less than a second before the swiss, but the second was in favor of me! Wow! I knew I had made some little mistakes, but in the end I had been the fastest lady . Yes! What better way to end the season than with the cup win and the overall win! Yepiiii! 

Thank you to all! 

Video from training



No comments:

Post a Comment