Monday, May 19, 2014

Taça de Portugal XCO - Fundão

Kurja noh... aga mis teha, juhtub.. Lõppes päev tulemusega, mis ta lõppes, kuid kokkuvõttes olen nüüd Portugali xco karikasarja liider!(Tulemused said korda ja kõik punktid olemas, liider:))
Algas päev natuke varem kui muidu, kuna meie hotell oli võistluspaigast päris kaugel, siis pidime kõik minema hommikul esimeseks stardiks kohale.
Kuid muidu oli kõik tavalises rütmis, sõin õigel ajal, valmistusin ette palavaks päevaks, tarbides piisavalt vedelikku ja jahutades vahepeal lihaseid veega, mõnus tuuleiil oli, mis kohe palju jahedust tekitas märjal nahal. Enne soojendust ka salatileht krae vahele, soojendus ja starti!
Stardist just kõige paremini minema ei saanud, teine külg joonel vajus meile sisse ja jäin karpi. Kuid esimesel pikemal tõusul võtsin juhtimise üle. Ja järgmisel kiviklibusel tõusul tegin juba vahe sisse, teised võtsid jala välja ja vahe kasvas. Teisele ringile minnes oli juba korralik vahe.
Rajast ka (kuigi Fundao, siis võistlus oli teises kohas kui eelmine aasta), et see mulle laupäevasel vaatamisel nii väga ei meeldinud, kuid võistluspäeval ei olnudki nii halb. Kaks pikemat tõusu, üks laiem ja kõvema teega, teine järsk ja kiviklibune. Palju laskumisi singlil, ühel lõigul oli kive lihtsalt peale kallatud, nii umbes 10 cm diameetriga, sealt oli alati kuidagi kohmakas tulla. Samuti oli üks väike lõik kiviaeda ehitatud. Ja ringi lõpu poole enne tehnilise abi/ joogipunkti oli pikalt siledal edasi-tagasi lõike.
Teisel ringil peale tõuse peale seda lahtiste kivide laskumise lõpus oli üks drop ja tolmu-liiva sees leidis täpselt üks terav kivi mu tagakummi, tegi nii suure lõhe sisse (hiljem vaatasin korralik 2cm lõhe), et kummivedelik seda ära ei suutnud parandada, alguses proovisin ka vahtu panna, kuid see ebaõnnestus. Otsustasin joosta. Pikk maa oli tehnilise abi punkti, kus mu tagavarad ootasid. Oleks siis olnud vaid see alla mägi või kasvõi üles lõike, kuid see siledal tiirutamine võttis mult aega, kuna muidu ikka kas pidurdatakse või liigutakse aeglasemalt, et ma joostes nii palju aega ei kaotaks, aga läks nii.. Otsustasin, et see kolmanda kategooria võistlus ei ole ka minu head joosku väärt ja ei sõitnud tühja kummiga.
Kolmandal ringil tundsin lihaseid taastumas jooksust, neljandal-viiendal juba sõitsin rohkem enda moodi. Poodiumikohad oli edasi-tagasi lõigul viimasel ringil ka juba näha, kuid seekord ei sõitnud poodiumile.
Hea meel oli tõdeda, et ettevalmistus ja korralik vedelikutarbimine aitas mul palava päevaga toime tulla, ainuke kord kui tundsin, et võin ülekuumeneda oli siis kui jooksin, kuna siis tuult ei tekitanud, kuid sõites ei olnud kordagi jube tunne, oli palav, kuid kõik oli korras.





What can I do..sometimes it happens.. Ended the day with a result like it ended, but now in overall classification I am the Portugal Cup xco leader! (Official, all results are ok now and I have my points, leader:))
The day started little bit earlier as usual, as our hotel was quite far from race place then we all needed to go there for the first morning start.
But otherwise it was in normal rhythm, ate at correct time, was caution with the hot day coming - drank sufficient and cooled down the muscles once in awhile with water, breeze made them feel fresh with the wet skin. Before warm up put lettuce under collar, warm up and to the start!
Did not get a great start, the other end of the line boxed us, but on the first longer climb I took the lead. And on the following loose gravel climb I made a gap, others took their foot out, so the gap grew quick. Starting the second lap I already had nice lead.
About the track (although it was Fundao, then it was on a different location as last year), I did not like it on Saturday, but on race day it was quite ok. Two longer climbs, one on wide and firm ground, other steep and loose. There were many single tracks, one section had big loose stones, about 10 cm in diameter, it was awkward to get down there every time. Also they had built little rock garden. And at the end of lap just before the tech/feed zone there was long section zig-zaggin on the plain.
On the second lap after the awkward stones section there was one little drop and under the dust-sand one sharp rock caught my tire, made so big cup (after I looked it was big 2 cm  cut) that the liquid did not fill it, I tried with foam but it didnt work. I decided to run. Long way to tech zone where my spare awaited. If there would have been just down or even up sections, but the flat part made me lose so much, as little braking or going slower than full speed would have saved me some time in running, but it was like this. I decided to run as this race was not worth for me a destroyed wheel and I did not ride on flat tire.
Third lap I was recovering from the run, fourth and fifth were more like me. The podium places started to get into sight in the last lap zig-zags, but still too far to catch them.
I was happy to see that with my preparation and drinking helped me well through the day. The only time I felt that I can be overheated was when I ran, as the wind did not pass me so, but on the bike I never felt very hot, it was hot, but all was fine.


No comments:

Post a Comment