Monday, March 4, 2013

Hooaeg alanud!:)


Ja alanud poodiumiga:)
Vale de Rans´is sõitsin ka eelmine aasta. See aasta läksime kohale hommikul, ma läksin koos Luisiga, kes oli eelmine aasta minu tiimikaaslane, elame ühes kandis. Nii jõudsime kohale, läksime numbreid võtma, mul veel füüsiliselt litsentsi ei ole käes, kuna ankeetidega läks neil kuskile mu pilt kaduma ja litsents on olemas, kuid veel mitte paberil. Numbrite sappa aga jõudis ka minu selle aastase tiimi boss, seega ei pidanud ise hakkama seletama ja võisin minna rada vaatama. Sõitsime ühe ringi hästi rahulikult läbi, rada sama, mis eelmine aasta, vaid natuke niiskem, et tolmu ei olnud nii palju. Ehk et algus järsk munakivi tõus, mis jätkus tõusuna kivisel maastikul, siis natuke siledam, siis sinka-vonka single trackil ja lõpu kaks kilomeetrit tasasel maal viinaväätide vahel edasi-tagasi.
Start lükkus sujuvalt pool tundi hilisemaks (esimesed viisteist minutit öeldi enne ette, kuna eelmise stardi autasustamisega läks kaua, teine viisteist venis niisama). Naistel oli vaid neli ringi, arvutasin ise et peaks viis olema, meie aeg lõpuks oligi 1 ring vähem kui poolteist tundi. Stardist sain kenasti minema, esimeses kurvis olin esimene, taga oli matsu helid ja kriisked. Esimese ringi lõpuks oli minuga koos veel Lucia, hispaanlanna, kellega ka eelmine aasta tihedalt konkurendid olime. Teise ringi alguses lasin ta ette tempot tegema, tõus läks kenasti, kuid siis siledama peal, kui eest väikselt suuremale vahetasin, hakkas midagi väga häält tegema, ei saanud aru, kas midagi on paindunud või vastas, jäin korra seisma, kuid ähmis olles ei saanud midagi aru, jätkasin siis sõitu, ratas vaid kriiskas all kui väntasin, pool ringi sõitsin nii ja peale ühte raputavat laskumist, jäi vait ja sain rahulikult sõita. Olin ennist plaani välja mõeldnud, et sõidan teenindusalasse, et äkki saan sealt abi, kuna ikka sellist häält tegi, et kohe annab midagi otsad. Vahe Luciaga jäi lõpuni põhimõtteliselt samaks, natuke alla minuti. Eks alguses olin natuke pettunud, kuid samas enesetunne oli hea ja tahe valmis, seega autasustamiseks olin leidnud rahu ja õnnelik oma teise koha üle.
Sel nädalavahetusel oli ka mul suur portugali keele praktiseerimine, olin ümbritsetud inimestest, kes inglise keelt väga ei jaga, seega pidin pusima, aga kenasti tuli välja.
Ja nagu ka eelmine aasta sõitsin selle võistluse puhtas sini-must-valges, ehk et riided pole veel valmis, peaksid saama see nädal, selle nädala lõpus on ka tiimi presentatsioon.



And started with a podium:)
In Vale de Rans I race also last year. This year we arrived in the morning, I went with Luis, my last year´s team mate, we live near each other. So we arrived went to get the numbers, I havent got yet the licence on paper, sending all the documents, they lost my picture somewhere, so I have the licence but not yet on paper, standing in the line, my this year´s team boss arrived, so I did not have to start explaining and went to prepare for see the course. We rode one lap very easy for look, it was the same as last year, little bit more humid, so there was not so much dust. Course started with a coble stone steep uphill which continued on rocky single track, then little bit flat, then up and down on singles and last 2 kilometers were on plain between wine plants back and forth.
Start was delayed by half an hour ( the first fifteen minutes they said before and the second fifteen just went by). Women had just four laps, I calculated five and later our time was one lap less than 1,5 hours. My start was good, first in first corner, I heard noise of crashing behind. By the end of first lap just Lucia, Spanish woman with whom I raced closely also last year), was with me. I let her in front to make some work, uphill was nice, but on the flat area, when I changed gear from little chainring to big one, something went wrong and it started to make awful noice, in confusion I stopped and tried to find the problem, couldnt. Then continued with this crazy sound, now it make on little chain ring and big one. Half lap like this and then after a bumpy downhill it stopped to make noice, so I could continue, I had made plan to arrive to tech zone, so that I could find the problem with some help. The cap with Lucia remained mostly the same that I had after the second lap, a minute. I was dissapointed in the end, but I had good feeling on the bike and will to race, so for ceremony time I had had find peace and was happy with my second place.
And this weekend I really practiced my Portuguese, I was surrounded by people who dont know much English, so I really needed to talk in Portuguese, which was nice.
And as last year I raced this race in blank blue-black-and-white, as the clothes are not ready yet, they should be in this week and this weekend we also have the team presentation.

4 comments:

  1. Hea algus:) kas ikka ratas sai lõpuks korda, seda küll välja ei lugenud. sini-must-valge sobibki paremini :D
    tervitab Maidi

    ReplyDelete
  2. :)eks ta päris korras ei olnud kui lõpetas hääle tegemise, iga kord ka hoidsin korra hinge kinni kui käiku eest vahetasin:D kuid nüüd siis saab mehaaniku kätte anda, teeb korda:)eks sõidan ka hiljem xco võistlusi sini-must-valges, edaspidi vaid koos tiimi logodega:)

    ReplyDelete
  3. Väga tubli tulemus, kui vaatamata tehnilistele probleemidele ikkagi nii kõrge koha saab! Enda hea tuju ja tahtmine sõita on veel olulisemad, kui need on OK, siis tulevad ka järgmised poodiumikohad.:) Tiimi presentatsiooni on oodatud juba väga pikalt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aitäh:) ja tiimi presentatsiooni peab veel ootama, peale blogi sissekannet sain teate, et riided siiski ei saa selle nädala sees valmis, ehk et veel ei toimu. Arvatavasti või pigem loodetavasti on see siis järgmisel nädalal, enne järgmist võistlust..

      Delete