Natuke jälle
kriban siia. Aasta alguse külmetus on kenasti unustatud ja trennid on
plaanipärased, mis teeb ainult head meelt. Ilmad on küll pilvisemad, kuid ei
ole päris laussadu saanud, samas on natuke soojem tänu pilvedele, täna näiteks
15 kraadi.
Jõuluajal ei
olnud just suurem kirjutaja, kuid iga kord kui sügavkülmakapi avan, tuleb
meelde jõuluaeg, nimelt kingiti mulle suur soolas tursakala, kohaliku keel
järgi bacalhau. Bacalhau on neil üks
traditsiooniline söök ja eriti jõuluajal ei puudu see laualt. Minu jaoks on see
suur kala ikka liiga palju, kuid ehk ajaga kuidagi saan hakkama. Alguses
tükeldasin ära ja kolmeks päevaks vette likku, iga päev vahetasin vett. Paar
korda olen küpsetanud ka, kuid see vaid väike osa sellest, mis veel külmas
ootab.
Aa ja kui nüüd
juba jõulust rääkida, siis nagu eelminegi aasta külla minnes oli piparkoogimaja
kaasas, piparkooke küpsetades tuli ikka jõulutunne ka, kuid need jõulud olid
vist esimesed, kus ma hoopis alla võtsin juurde võtmise asemel.
Nüüd juba
tasakesi hakkan netis olles vaatama, mis see ilm ka Eestis lubab. Nimelt tulen
nädalaks, 25. jaanuar kuni 1. veebruar, kodumaale. Ehk et juba kerge ootus juba
sees, seniks aga naudin treenimist. :)
Little bit of reading again. The little cold in
the beginning of the year is forgotten and trainings go as plan which makes me
happy. Weather is little more cloudy, but not too much rain, and its warmer
thanks to the clouds, today 15 degrees.
In Christmas time I was not much of a writer, but
every time I open the freezer I remember it, I got a big codfish for present, they
call it bacalhau.
Bacalhau is one traditional dish and
never missing from Christmas table. For me it is a little too big fish, but I
guess with time I will manage to eat it. First I got it, then held the parts three
days in water which I changed every day. Few times I have made it, but its
little part of what still waits in the freezer.
Oeh and if to talk about Christmas, then as last
year made ginger bread house, cooking ginger bread cookies the feeling of
Christmas came, but this time I think it was first time that I lost weight at
Christmas time.
Now I already start to check the weather for
Estonia. As I go there for a week, 25th to 1st. Already starting to wait for it, but for now enjoying some good training. :)
Piparkoogimaja traditsioon tundub palju meeldivam kui see suur kala, eriti kui lisaks välimusele ka lõhna ja maitset arvesse võtta. Söömine on samuti lihtsam, ei ole vaja kolm päeva oodata. Eestisse tulles tasub sealt kohalikku sooja kaasa tuua:)
ReplyDelete:)proovin natuke kohvrisse pakkida jah!
ReplyDelete