Friday, January 11, 2013

Natuke kriban..


Natuke jälle kriban siia. Aasta alguse külmetus on kenasti unustatud ja trennid on plaanipärased, mis teeb ainult head meelt. Ilmad on küll pilvisemad, kuid ei ole päris laussadu saanud, samas on natuke soojem tänu pilvedele, täna näiteks 15 kraadi.
Jõuluajal ei olnud just suurem kirjutaja, kuid iga kord kui sügavkülmakapi avan, tuleb meelde jõuluaeg, nimelt kingiti mulle suur soolas tursakala, kohaliku keel järgi bacalhau. Bacalhau on neil üks traditsiooniline söök ja eriti jõuluajal ei puudu see laualt. Minu jaoks on see suur kala ikka liiga palju, kuid ehk ajaga kuidagi saan hakkama. Alguses tükeldasin ära ja kolmeks päevaks vette likku, iga päev vahetasin vett. Paar korda olen küpsetanud ka, kuid see vaid väike osa sellest, mis veel külmas ootab.
Aa ja kui nüüd juba jõulust rääkida, siis nagu eelminegi aasta külla minnes oli piparkoogimaja kaasas, piparkooke küpsetades tuli ikka jõulutunne ka, kuid need jõulud olid vist esimesed, kus ma hoopis alla võtsin juurde võtmise asemel.
Nüüd juba tasakesi hakkan netis olles vaatama, mis see ilm ka Eestis lubab. Nimelt tulen nädalaks, 25. jaanuar kuni 1. veebruar, kodumaale. Ehk et juba kerge ootus juba sees, seniks aga naudin treenimist. :)




Little bit of reading again. The little cold in the beginning of the year is forgotten and trainings go as plan which makes me happy. Weather is little more cloudy, but not too much rain, and its warmer thanks to the clouds, today 15 degrees.
In Christmas time I was not much of a writer, but every time I open the freezer I remember it, I got a big codfish for present, they call it bacalhau. Bacalhau is one traditional dish and never missing from Christmas table. For me it is a little too big fish, but I guess with time I will manage to eat it. First I got it, then held the parts three days in water which I changed every day. Few times I have made it, but its little part of what still waits in the freezer.
Oeh and if to talk about Christmas, then as last year made ginger bread house, cooking ginger bread cookies the feeling of Christmas came, but this time I think it was first time that I lost weight at Christmas time.
Now I already start to check the weather for Estonia. As I go there for a week, 25th to 1st. Already starting to wait for it, but for now enjoying some good training. :)

2 comments:

  1. Piparkoogimaja traditsioon tundub palju meeldivam kui see suur kala, eriti kui lisaks välimusele ka lõhna ja maitset arvesse võtta. Söömine on samuti lihtsam, ei ole vaja kolm päeva oodata. Eestisse tulles tasub sealt kohalikku sooja kaasa tuua:)

    ReplyDelete
  2. :)proovin natuke kohvrisse pakkida jah!

    ReplyDelete